Search

της Θεοδώρας Σπυριδάκη

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις με έναν δικό μου τρόπο και σίγουρα όχι αυτόν που επιβάλουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, έχω προβληματιστεί όπως και όλοι μας για την Πανδημία την οποίο θεωρώ ένα πρωτοφανή Ιστορικό γεγονός που θα στιγματίσει για πάντα την ανθρωπότητα αλλά θα αλλάξει όμως και την συμπεριφορά όλων μας στον Πλανήτη Γη.

Σημειολογικά θα πω ότι όλα αρχίζουν σαν Πανδημία ! Ο Φασισμός  στις αρχές του 1930 ήταν "Πανδημία" και οδήγησε τον κόσμο στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο,  στην χρήση πυρηνικών όπλων, σε  πυρηνικές δοκιμές και απειλές και οδήγησε στην διχοτόμηση όχι μόνο της  Ευρώπης με το τείχος της ντροπής, αλλά και στην διαίρεση όλου του Πλανήτη.

'Έπειτα ακολούθησε ο ένας πόλεμος μετά τον άλλον, είτε δίπλα μας στην μικρή μας γειτονιά, είτε λίγο παρακάτω στην μεγαλύτερη μας γειτονιά στον Πλανήτη Γη . Ο τρόμος και ο φόβος φώλιαζε πάντα στις καρδιές των απλών ανθρώπων που μέτραγαν ανθρώπινες απώλειες  γιατί των ισχυρών η μοναδική έννοια και προβληματισμός ήταν τα νούμερα τα ποσά, οι αριθμοί στις τράπεζες και στα χρηματιστήρια. Οι άνθρωποι έγιναν νούμερα και από την γέννηση τους άρχισαν να μετράνε ως χρηματιστηριακές μετοχές . Έπειτα ακολούθησε ένας άλλος πόλεμος ο ψυχολογικός με το 9/11 και τους Δίδυμους Πύργους. Φοβόμασταν και τον ίσκιο μας και φτάσαμε τελευταία σε μιαν άλλη απειλή "Την Ανθρώπινη" αυτήν της μετακίνησης πληθυσμών από τις χώρες που βάλλονται από πολέμους δικτατορίες και φτώχεια και αναζητούν μια καλύτερη τύχη. Γίναμε Αρπαχτικά και Ανθρωποφάγοι. Όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά! Άρχισε μια άλλη Μπάζα των Ισχυρών και της Παγκόσμιας Ελίτ το Trafficking . Διακίνηση και εμπόριο ανθρώπων. Ακόμα και η Ιερότητα του μικρού παιδιού και της αθώας αγγελικής ψυχής ατιμάστηκε. Δεν ξέρω αν είμαι περισσότερο επηρεασμένη από τα αποφθέγματα του ηθοποιού Μελ Γκιμπσον που έφυγε ή εκδιώχθηκε από το Χόλυγουντ ή του Σοφού Φιλόσοφου Παππού Νόαμ Τσόμσκι. Αυτά που λένε όμως και οι δυο τα αξιολογώ. Τι σχέση έχουν αυτοί οι δύο θα μου πείτε. Μα και οι δυο μιλάνε εδώ και πολύ καιρό για την ίδια κατρακύλα και την ίδια σαπίλα.

Ψάξτο, βρες το και  ερεύνησε το! Αυτό μας λένε και οι δυο με τα δικά τους λόγια, την δική τους οπτική γωνία. Γιατί όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας , ανάλυσης και στάση Ζωής.

Το ίδιο μας προστάζει και η διεθνής πραγματικότητα πια . Ψάξτο, βρες το,  ερεύνησέ το !

Ένας ένας οι ισχυροί της παγκοσμιοποίησης, της Παγκόσμιας Ελίτ εδώ και 1-2 χρόνια αναζητούν άλλες μορφές εκμετάλλευσης του 99% του Παγκόσμιου Πληθυσμού .  Ψάξτο, βρες το, ερεύνησε το . Τι συμβαίνει και κάποιοι πηδούν από το πλοίο να σωθούν ? Γιατί άραγε?  Ψάξτο, βρες το. ερεύνησε το . Άλλοι μπαίνουν ή ετοιμάζονται να μπουν σε ένα άλλο πλοίο για μετακινηθούν αλλού. Που δεν  θα το αναφέρω. Ψάξτο, βρες το. Τα νέα τρέχουν πολύ αλλά δεν πάνε δα και με ταχύτητα φωτός. Και σίγουρα δεν εννοώ τα νέα αυτά που μας ταΐζουν τα mainstream media. Αυτά είναι  έτοιμη τροφή προς τέρψην . Υπάρχει μπόλικο υλικό που είναι τροφή για σκέψη και έρευνα.  Με τον περιορισμό μας ή τον εγκλεισμό μας ευτυχώς έχουμε πολύ χρόνο να τα βρούμε όλα αυτά! Ο αλγόριθμος στο google άλλαξε αν δεν το έχετε καταλάβει! Πολλά από τα στοιχεία που αναζητούσαμε βγαίνουν μπροστά πια . Ο Ασαντζ της Wiki leaks μπορεί να είναι στην Αγγλία φυλακισμένος και να του χορηγούν ψυχότροπες ουσίες  και ο Snowden στην Ρωσία, αλλά στην ζωή τους δεν είναι ούτε ήταν ποτέ μόνοι . Ευτυχώς! Είχαν και έχουν φίλους και συνεργάτες που γνωρίζουν και τις Φωτεινές αλλά και τις Σκοτεινές Πλευρές του διαδικτύου!

Και αν για εμάς τους ταπεινούς που λίγο έως πολύ οι προβληματισμοί μας στρέφονται στα απλά Μαθηματικά που δεν βγαίνουν ,

στην  Ιστορία που δεν επιβεβαιώνει ,

στην Επιστήμη του 2020 που τα έχει χαμένα

Τότε σημαίνει πως μάθαμε να σκεφτόμαστε έστω και με τον πιο απλό μαθηματικό τρόπο. Κάτι είναι και αυτό. Στην ήδη σαθρή Παγκόσμια οικονομία που βρίσκεται οριακά να καταρρεύσει και μέσα σε αυτήν την κοινωνική κατρακύλα που οι άνθρωποι έγιναν νούμερα και ποσοστά  και  ο ανθρώπινος πόνος  viral υπάρχουν και Φωτεινά παραδείγματα . Είμαι σίγουρη πως μετά τον Ιό θα ξεμπερδέψουμε με ότι παλιό, ότι νοσηρό και άρρωστο και στις κοινωνίες μας κάτι καλό θα ξημερώσει . Θα μπει Φως ! Στο χέρι μας είναι να ξεμπερδέψουμε μια για πάντα. Να γίνουμε όλοι φωτεινοί και να στήσουμε ξανά το μικρό φιλόξενο "τσαρδί" μας στον Πλανήτη Γη που επιτέλους ανασαίνει.

Ας είμαστε λιγότερο επικριτικοί με την νέα γενιά .Τα παιδιά μας ξέρουν, το έχουν. Έχουν αλλάξει οι καιροί και οι τρόποι πια . Η ενσυναίσθηση διδάσκεται από πολλούς γονείς και σχολεία . Τα παιδιά μπορεί να αναγνωρίσουν τους Σκοτεινούς με την ενσυναίσθηση . Τους Κακούς τους παίζουν άλλωστε στα παιχνίδια τους αυτά που τους δίνουμε εμείς για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Καιρός να τους  μάθουμε να παίζουν τους κακούς στα δυο τους δάχτυλα διδάσκοντας τους αξίες. Μην τα ακυρώνουμε! Τα παιδιά μας σήμερα ακούνε ωραία μουσική που μπορεί να μην είναι κλασσική ή να μην είναι των δικών μας προτιμήσεων αλλά παρατηρήστε τους στίχους και τους προβληματισμούς τους . Τα παιδιά μας είναι ότι έχει να κάνει με το μέλλον του πλανήτη είναι η αληθινή Φωτεινή πλευρά της Ζωής. Είναι Άγγελοι που έχουν έρθει στην Γη να μας βοηθήσουν να δούμε αλλιώς τα πράγματα. Ας περνάμε χρόνο μαζί τους γιατί μας μαθαίνουν πολλά αντιθέτως εμείς τα κακομαθαίνουμε και ίσως τα οδηγούμε σε λάθος μονοπάτια.

Λίγες μέρες πριν τον περιορισμό με τον Κοράνιο μια από της μικρές μου τάξεις επίπεδο C μαθητές δηλαδή Έκτης και Α Γυμνάσιου  είχαν να  διαβάσουν σε απλά Αγγλικά την Φάρμα των Ζώων του Οργουελ .  Άλλοι είχαν να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις και άλλοι να γράψουν μια περίληψη ή να αλλάξουν το τέλος  της Ιστορίας . Σας παραθέτω μερικές  αυτούσιες απαντήσεις τους και σας διαβεβαιώνω πως ήταν όλες πολύ Φωτεινές:

  1. Summary


One of my favourite books is called Animal Farm. It’s by the author George Orwell and it’s a story about some animals that live on a farm.

The owner of the farm is called Mr Jones and he is a nasty man. He bullies the animals and they are frightened of him. He doesn’t give them enough food and they are always hungry.

One day, the oldest pig, Old Major, talks to the animals about having a better life. After he dies, the animals get rid of Mr Jones. They make their own government and write new laws. They paint them on the farm walls for all the animals to follow.

In the beginning, the animals are very happy, but then the pigs become really mean and start controlling everything on the farm. They take the food for themselves and don’t allow the other animals to eat it. The pigs don’t like working and make the other animals do all the work on the farm. They have become exactly like Mr Jones!

I really enjoyed the book. It is a fantasy but it feels like a true story because the animals are like real people today . It’s a great book and I would recommend to my parents .My friends and I play Fortknight and we know about Evil.

  1. Teacher’s Q
    How could things be different ? What you would have changed in the story ?


Student’s Αnswer : It was wrong from the animals side to write the laws on the wall They should have used  a hard disc.

Από την αρχή της ανθρωπότητας υπήρχε μια συνεχή πάλη μεταξύ του Καλού και του Κακού των Φωτεινών και των Σκοτεινών ανθρώπων. Νομίζω πως όλα τελικά έχουν να κάνουν με πια πλευρά επιλέγουμε να είμαστε . Ας διαλέξουμε την πιο Θετική και την Φωτεινή πλευρά της Ζωής λοιπόν.Ημερ. δημοσίευσης: 30-03-2020

Κατηγορία(ες): ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Tags: