Α. Δήμος Κερατσινίου

1. Έχει ηλεκτρονική πλατφόρμα, ονομαζόμενη Ανοιχτός Διάλογος. Εκεί ρωτούν οι πολίτες και ο δήμος απαντά.

π.χ. καταγγελία δημότη για κοπή πεύκων και απάντηση δήμου πως κόπηκαν επειδή καήκαν από πυρκαγιά

 

2. Το Αρχικό Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 2011-2014  κοινοποιείται στους πολίτες ΕΔΩ και υπάρχει φόρμα επικοινωνίας για την κατάθεση παρατηρήσεων και προτάσεων από τους δημότες.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε όσους πολίτες θέλουν, να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την  πορεία της διαβούλευσης του ανωτέρω προγράμματος

 

Β. Δήμος Πεντέλης

Έκδοση ηλεκτρονικού καθημερινού δελτίου, για συναντήσεις του δημάρχου μα στελέχη για ζητήματα του δήμου και σχετικές αποφάσεις.

 

Γ.   Δήμου Ρεθύμνου

Δημόσια Διαβούλευση για την προκήρυξη του έργου «Πολιτιστικά μονοπάτια Δήμου Ρεθύμνου και ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ανάδειξης και προβολής πολιτιστικού αποθέματος τοπικών μουσειακών συλλογών»

 

Ημερομηνία έναρξης διαβούλευσης: 04/09/2012
Ημερομηνία λήξης διαβούλευσης:     18/09/2012

 

Αποστολή σχολίων μέσω e-mail στο it @ rethymno.gr με θέμα "Διαβούλευση Έργου Rethymno_e-museums".

 

Δ. ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

1. Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης

 

·         Βασίλειος Βαλασόπουλος (ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

·         Ιωάννης Νικηφόρος

·         Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

·         Χρήστος Γιαννάκης

 

 2. Εθελοντικές Δράσεις

 Θεωρούμε ότι οι εθελοντικές ομάδες και φορείς που ήδη δρουν στην πόλη μας, καθώς και ένας ικανός αριθμός συμπολιτών μας, που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί σε εθελοντική βάση σε μια σειρά από δράσεις, με στόχο την κοινωνική συμμετοχή, προσφορά και αλληλεγγύη, αποτελούν δυναμική απάντηση στις τάσεις κοινωνικής παθολογίας, και μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων και την ανάπτυξη πνεύματος κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
Θεωρούμε επίσης ότι η εθελοντική συνεισφορά σε οποιονδήποτε τομέα της κοινωνικής ζωής αποτελεί ύψιστο δείγμα κοινωνικής συνείδησης, αφού τάσσεται στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, χωρίς καμία εξάρτηση από προσωπικό όφελος. 

Για τους λόγους αυτούς και στο πλαίσιο του Έτους Εθελοντισμού που διανύουμε, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να συστήσει Γραμματεία Εθελοντισμού, επανδρωμένη με εθελοντές, που θα λειτουργεί στο Δήμο, και θα έχει σαν σκοπό την υποστήριξη, τον συντονισμό και την ανάπτυξη εθελοντικών πρωτοβουλιών. 

 

Αποφασίστηκε επίσης να δημιουργηθούν στο Δήμο Μητρώο Εθελοντών & Εθελοντικών Οργανώσεων, καθώς και Ομάδες Εθελοντών, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα δίκτυο εθελοντικών φορέων και δράσεων, στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του πολιτισμού, της παιδείας κ.λ.π., που θα δώσει τη δυνατότητα στις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας να ενεργοποιηθούν, να συναντηθούν, και να συμπράξουν.

·         Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων

·         Περιβαλλοντική Εθελοντική Δράση στον Υμηττό

·         Δεντροφύτευση από Εθελοντές

·         Εθελοντικά Μαθήματα Αλληλεγγύης

 
 
 

 

 

 

Ημερ. δημοσίευσης: 17-03-2013

Κατηγορία(ες):

Tags: