ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


«Άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα του Δήμου Σπετσών λόγω της καταστροφικής σημερινής πλημμύρας»


 


Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη για συνδρομή και στήριξη του Δήμου  μετά από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το νησί των Σπετσών σήμερα τα ξημερώματα.


 


Στις Σπέτσες, μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό,  βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, προκειμένου ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων να συντονίσει επιτόπου  τις άμεσες ενέργειες και όλες τις υπηρεσίες. Προς τούτο :


 


1. Συγκροτήθηκαν τα συνεργεία για τον έλεγχο, την καταγραφή και την εκτίμηση του μεγέθους και του εύρους της πλημμύρας που έπληξε το Νησί των Σπετσών καθώς και την κατάσταση των  βασικών υποδομών (ρέματα, γέφυρες, οχετοί, δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης κ.λ.π.), μετά τη σημερινή θεομηνία.


2. Μετά τη συγκέντρωση των αιτημάτων των πολιτών από το Δήμο Σπετσών, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για τον έλεγχο των αιτημάτων και τη διενέργεια αυτοψιών για την καταγραφή των ζημιών στις ιδιοκτησίες και θα στείλει  φάκελο στην Υ.Α.Σ. ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής, ορισμού της περιοχής ως πλημμυρόπληκτης καθώς και αποζημίωσης των πληγέντων μετά από την έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων από το ΥΠΟΜΕΔΙ.


 

Ημερ. δημοσίευσης: 17-11-2013

Κατηγορία(ες):

Tags: Σπέτσες, Περιφέρεια Αττικής, πλημμύρα