Η ζωγράφος  και  κεραμίστρια Κατερίνα Γιάννακα, παρουσιάζει στην γκαλερί Eleni Marneri, την κεραμική δουλειά της των δύο τελευταίων χρόνων και  ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά γι' αυτή την έκθεση.

 Η Κατερίνα Γιάννακα ζει και εργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια στην Αίγινα. Ένα νησί που ελκύει χρόνια τώρα την τέχνη, καθώς κάποτε και τους δασκάλους της Γιάννη Μόραλη και Νίκο Νικολάου. Η καλλιτεχνική της παρουσία εδώ, έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αγάπη του νησιού, όπως και η ίδια. Στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας ανακαλύψαμε την αισθητική και τεχνική της ισορροπία, αλλά και την ανάγκη έκφρασής της μέσα από διαφορετικά υλικά. Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την προσφορά της στους μαθητές του νησιού, για την οποία και τιμήθηκε μαζί με άλλες έξι εκπαιδευτικούς στην εκδήλωση "Η Γυναίκα στην εκπαίδευση" στο Λαογραφικό Μουσείο, στις 12 Μαρτίου.

Έργα της υπάρχουν στις συλλογές της Πινακοθήκης της Λάρισας, του μουσείου Μπενάκη , του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Αρμενία, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Κεραμική & Ζωγραφική» θα γίνουν την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 19.00, στην γκαλερί Μαρνέρη οδός Λεμπέση 5-7, Μακρυγιάννη.
Διάρκεια έκθεσης: 10/ 4/'14 - 3 /5 /΄14

Από την Αίγινα, της ευχόμαστε, Καλή επιτυχία!

 

 Παλαιότερα έργα της από Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας:

Νέλλη Πετροπούλου