.
Από την  «Ομάδα πολιτών Αίγινας για την ελληνική πολιτική» πήραμε  το παρακάτω δελτίο τύπου:

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

   Το Σάββατο 26/4/2014,πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση των απορριμμάτων από την παραλία ‘καλαμιές’, μεταξύ Αγίων Αναργύρων και τάφων Σαλαμινομάχων. Ο Δήμος Αίγινας συνεισέφερε σακούλες σκουπιδιών και γάντια.

   Την πρωτοβουλία είχε η «ομάδα πολιτών Αίγινας για την ελληνική πολιτική» και ανταποκρίθηκαν συνδημότες.

    Γνωρίζουμε ότι η αμηχανία της κοινωνίας και η ανεπάρκεια των δημοτικών αρχών κατέστησαν την αποκομιδή των σκουπιδιών χρόνιο πρόβλημα του νησιού: πρόβλημα υγιεινής, πρόβλημα αισθητικής, πρόβλημα νοικοκυροσύνης και πολιτισμένης διαβίωσης.

   Εξάλλου εθιστήκαμε να μην έχουμε λόγο, ή να μην έχει αντίκτυπο ο λόγος μας, επί του προβλήματος. Έτσι έχουμε δύο προβλήματα: να βυθιζόμαστε στα σκουπίδια και να ακυρωνόμαστε ως πολίτες.

    Οι δράσεις για τον καθαρισμό των παραλιών του νησιού θα πραγματοποιηθούν όλα τα Σαββατοκύριακα του Μάη. Την επόμενη Κυριακή 4/5/2014, ώρα 10.00 π.μ., καθαρίζουμε την παραλία στη δυτική πλευρά των Σαλαμινομάχων.

   Η πρωτοβουλία μας αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή μας στην δημόσια καθαριότητα και στην έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για το μείζον και επείγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού.

   Συγκεκριμένα, προτείνουμε την επιτόπια ανακύκλωση των απορριμμάτων του νησιού μέσω μιας δημοτικής μετοχικής εταιρίας λαϊκής βάσης.

Φυσικά, αναμένουμε τις θέσεις των εκλογικών συνδυασμών.               φωτό : Aegina Light