Εκλογική διακήρυξη- Ανατροπή του Μνημονίου, του Καλλικράτη και της αντεργατικής εκστρατείας!

- Ανατροπή της «χούντας» κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ!

- Μαύρο στους «εκλεκτούς» υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ!Οι εργαζόμενοι στον καιάδα του Μνημονίου

Η ψήφιση του περιβόητου Μνημονίου σήμανε πραγματική κήρυξη πολέμου ενάντια στην πλειοψηφία της κοινωνίας. Αντιμέτωπες με μια βαθιά δομική καπιταλιστική κρίση, οι δυνάμεις του κεφαλαίου επιδιώκουν να αναιρέσουν κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, να επιβάλουν συνθήκη εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, να ισοπεδώσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα, εκτινάσσοντας την εκμετάλλευση. Το Μνημόνιο δεν ήταν «μονόδρομος» για τους εργαζόμενους και το λαό. Το επέβαλαν οι έλληνες καπιταλιστές, το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ μαζί με τη μαφία του ΔΝΤ και των πιστωτών της χώρας, με αφορμή το χρέος και το έλλειμμα.

Οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση και στην ελεγχόμενη πτώχευση. Και τώρα, για τη σωτηρία των πιστωτών, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ προετοιμάζουν αναδιάρθρωση του χρέους και νέο Μνημόνιο μέχρι το 2020!

Το χρέος δεν είναι «εθνικό». Είναι ταξικό. Η κρίση δεν είναι κρίση των «υπέρογκων» μισθών και συντάξεων ή του «υπέρογκου» δημόσιου τομέα. Είναι κρίση της υπερεκμετάλλευσης και των υπερκερδών. Είναι κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο με ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ της εργασίας!

Ψηφίζουμε- στηρίζουμε Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Συμμετέχουμε στις εκλογές για να εκφράσουμε την οργή μας κατά του μνημονίου και των εκφραστών τουσήμερα  στην κάλπη και αύριο στους αγώνες. Δεν τους χαρίζουμε με την αποχή μας μια κάλπικη ποσοστιαία «νίκη», ούτε δίνουμε «λευκή» δικαιολογία για τη συνέχιση της βάρβαρης επίθεσης. Δεν «ακυρώνουμε» τους αγώνες μας.Κλιμάκωση των αγώνων, ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος

Το μήνυμα της ελπίδας το στέλνουν οι μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, ο εργατικός σεισμός στις 5 Μάη και στις άλλες μεγάλες πανεργατικές απεργίες. Το στέλνουν οι αντιστάσεις και οι κινητοποιήσεις στις πόλεις και τις γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά για τους δημόσιους χώρους, τα σχολεία, την υγεία, στις μεταφορές, οι αγώνες κατά του πολέμου και του ρατσισμού.

Όσο κι αν προσπαθούν να σπείρουν την ηττοπάθεια, δεν ξεχνάμε ότι οι πανεκπαιδευτικοί αγώνες του 2006-2007 ταπείνωσαν την κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε ότι η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 τρόμαξε τα αστικά επιτελεία σε όλο τον κόσμο.

Οι αγώνες είναι ανάγκη να κλιμακωθούν και να συντονιστούν. Να πάρουν χαρακτηριστικά πανεργατικής εξέγερσης και γενικευμένου απεργιακού «μπλακ-άουτ».

«Κλειδί» για ρήξεις και την επιβολή κατακτήσεων αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα, είναι ένα μεγάλο, ενωτικό μαχητικό κίνημα για την ανατροπή της επίθεσηςτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής του.

Οι αγώνες σήμερα  μπορούν να νικήσουν με ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού μαζικού κινήματος, με ένα πολιτικό εργατικό μέτωπο, που θα επιμένει στην ανυποχώρητη αγωνιστική δράση, αλλά και στην ολόπλευρη πολιτική σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική.

Οι αγώνες σήμερα  μπορούν να νικήσουν εάν στηριχτούν στις αποφάσεις και τη μαχητικότητα της εργατικής βάσης, στη δημοκρατία των συνελεύσεων. Εάν υπερβούν τη γραμμή υποταγής και ήττας της συμβιβασμένης γραφειοκρατίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μεσυνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων, που να στηρίζονται στις μαζικές γενικές συνελεύσεις και το συντονισμό των ίδιων των σωματείων, των μαχόμενων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων.
Ημερ. δημοσίευσης: 29-04-2014

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Tags: ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.