Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία διαπιστώνει ότι «το Ποδήλατο και η Βιώσιμη Κινητικότητα είναι στάσιμα στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα»

Για έβδομη συνεχόμενη φορά θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη ηΔιεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, ένα διεθνές κίνημα που συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

«Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία» είναι το σύνθημα της φετινής ποδηλατοδρομίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στο Πάρκο ΧΑΝΘ Skate (Ξαρχάκου).

Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί πάρτι με ζωντανή μουσική, dj sets, δρώμενα, προβολές και πολλές εκπλήξεις. Μπορείτε να συμμετέχετε και με άλλα εναλλακτικά μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers, πατίνια κ.α.

9539128196985280303

Αναλυτικά το πρόγραμμα:15.00 BODYPAINTING

17.00 ΔΡΩΜΕΝΑ με μουσικό σετ Holly Rabit, Danny A.K, Lucie Brova.

19.00 ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

22.00 ΠΑΡΤΙ με: Ζωντανά ομάδα κρουστών ΚΡΟΥΣΗ

Moυσικά σετ: GG, YuGi, Γυμνός Ποδηλάτης + ξυλοπόδαροι, προβολές, πυροτεχνήματα και άλλες εκπλήξεις.


Φέτος η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία διαπιστώνει ότι «το Ποδήλατο και η Βιώσιμη Κινητικότητα είναι στάσιμα στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Το νερό ως βασικό κοινωνικό συλλογικό αγαθό κινδυνεύει, αλλά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στο τοπικό δημοψήφισμα που αυτο-οργανώθηκε σε 11 Δήμους, στο οποίο ψήφισαν ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση 98.04%» σημειώνουν οι διοργανωτές.


Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια αυτο-oργανωμένη δράση από ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από τις συλλογικότητες Παιδιά Εν Δράσει καιι Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης. Φέτος διοργανώνεται με την υποστήριξη και συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Για όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ίντερνετ από το www.livemedia.gr
πηγή: voria.gr