ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΓΙΝΑ 17 / 06 / 14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες 16 Ιουνίου 2014 στις μοναδικές εγκαταστάσεις των Γ.Α.Κ. στην Αθήνα, έκθεση των Γενικών Αρχείων του Κράτους, στο πλαίσιο της '' ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΡΧΕΙΩΝ 2014 ''

Στην έκθεση ''1914 – 2014 Εκατό χρόνια Γενικά Αρχεία του Κράτους, Γακ -Αρτ, Εικαστικές αναπαραστάσεις των αρχείων '' παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Σάκης Σακκιώτης, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Εφορείας των Γ.Α.Κ. κ. Ν. Ε. Καραπιδάκη.

Οι ''πόρτες'' των Γ.Α.Κ άνοιξαν για το κοινό και τους 31 καλλιτέχνες που εμπνεύσθηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν νέες εικαστικές γραφές ,ειδικά για την έκθεση.

Σημειώνεται ότι στην Κεντρική Υπηρεσία των Γ.Α.Κ. ''φυλάσσεται '' ο μεγαλύτερος όγκος των Δημοσίων Αρχείων, που εκτείνονται χρονικά από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα.

Η παρουσία του Δημάρχου Αίγινας ως εκπροσώπου του Δήμου Αίγινας, του Ιστορικού μας Νησιού και Πρώτης Πρωτεύουσας του Νεοελληνικού Κράτους , προσέδωσε συμβολική και δυναμική διάσταση στην υποστήριξη της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλεται από πλευράς της Διοίκησης των Γ.Α.Κ. και απευθύνεται στην Εκπαιδευτική Κοινότητα και τους ερευνητές , τους πολίτες και συνολικά στη Δημόσια Διοίκηση.