Μήνυμα αυτοσυγκράτησης προς τους νεαρούς Βρετανούς που παραθερίζουν στο νησί και ειδικά στον Λαγανά

«Hangover Holiday». Αυτός είναι ο τίτλος της καμπάνιας που λανσάρισε πέρυσι η βρετανική πρεσβεία στην Ελλάδα και απευθύνεται στους νεαρούς βρετανούς τουρίστες. Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας, από Παρασκευή 20 Ιουνίου, και για τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στη Ζάκυνθο ο αναπληρωτής επικεφαλής της βρετανικής πρεσβείας Άντριου Στόντον.

Πρόκειται για μια καθιερωμένη πια συνεργασία με τους φορείς του νησιού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν Βρετανοί τουρίστες τους θερινούς μήνες. Για άλλη μία χρονιά, στο επίκεντρο της επίσκεψης του εκπροσώπου της βρετανικής πρεσβείας θα είναι ο νεανικός τουρισμός, αφού είναι γνωστά τα ζητήματα που αναδεικνύονται κάθε καλοκαίρι, όταν νεαροί τουρίστες εκτρέπονται σε ακραίες καταστάσεις στους δρόμους και τις ακτές του νησιού.

Η καμπάνια «Hangover Holiday» ξεκίνησε το 2013 στοχεύοντας ακριβώς στο νεανικό τουρισμό και την αφύπνιση των νεαρών Βρετανών, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, την απρόσεχτη οδήγηση κλπ.

Στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, το βρετανικό υποπροξενείο Ζακύνθου σε συνεργασία με τον δήμο διοργάνωσαν την παρουσίαση της καμπάνιας. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, σκοπός της καμπάνιας είναι να αφυπνίσει, να προωθήσει μία υπεύθυνη συμπεριφορά, να ενημερώσει νεαρούς Βρετανούς που περνούν τις διακοπές τους στην Ελλάδα για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και να προειδοποιήσει για τις συνέπειες των πράξεών τους. Σημειωτέον ότι στην πόλη της Ζακύνθου λειτουργεί και παράρτημα του βρετανικού προξενείου.
πηγή: ionioportal.gr