Με σύνθημα “Δίνεις Αίμα – Σώζεις Ζωή”, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 η 43η Εθελοντική Αιμοδοσία στο νησί μας, στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Αίγινας Σάκης Σακκιώτης,
μίλησε για την φετινή “ιδιαίτερη προσπάθεια του δήμου”.

“Το Δρακοπούλειο που ήταν το κέντρο αιμοδοσίας και εξυπηρετούσε το
δήμο μας, έκλεισε και απορροφήθηκε από το νοσοκομείο “Ελπίς”, βάζοντάς μας σε μία άλλη διαδικασία. Ως δήμος αναλάβαμε τη δαπάνη της μετακίνησης των ανθρώπων αυτών που θα αναλάβουν τη διαχείριση της αιμοδοσίας στο νησί μας, παίρνοντας μια χορηγία από την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού.

Φέτος υπάρχει μία ιδιοτυπία: το αίμα που χορηγείται από τους
αιμοδότες, μπορεί μόνον να χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους και τους
συγγενείς πρώτου βαθμού. Οι αιμοδότες μπορoύν να ζητήσουν αίμα από το δήμο μας μόνο αν και εφόσον προσκομίσουν την κάρτα αιμοδοσίας στην αρμόδια υπάλληλο του δήμου Αίγινας.”

Στον τρέχοντα χρόνο, διαπίστωσε ο κος Σακκιώτης, πως οι ανάγκες
ανθρώπων για αίμα ήταν αυξημένες και η αναγκαιότητα της μεγάλης
συμμετοχής στην Εθελοντική Αιμοδοσία της Παρασκευής πραγματικά μπορεί να σώσει συνανθρώπους μας.
Το προσκλητήριό του στους κατοίκους της Αίγινας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, έκλεισε με δύο άγνωστα στους πολλούς κίνητρα: σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες παρέχεται η δυνατόττητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις μία φορά το χρόνο στο νοσοκομείο “Ελπίς”, ενώ ακόμη, οι “βετεράνοι” εθελοντές αιμοδότες τυγχάνουν τιμής και κοινωνικής αναγνώρισης από την πολιτεία, με την απονομή διπλωμάτων, βραβείων και μεταλλείων.


Τόνια Ζαραβέλα