ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ανακοίνωση για την καθαριότητα στο νησί.

Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες του νησιού.

    Ζούμε για μια ακόμη φορά το μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Τα σκουπίδια «ξεχειλίζουν» από τους κάδους και παραμένουν για πολλές μέρες εκεί, αλλά και όταν  επιτέλους πραγματοποιηθεί η αποκομιδή τους, σε λίγες ώρες η κατάσταση είναι η ίδια. Οι κίνδυνοι για την υγεία των Δημοτών και επισκεπτών -σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες- είναι πολύ μεγάλοι.  Αφενός μεν είναι προφανής η πρόθεση να περάσει η καθαριότητα σε ιδιωτικές εταιρείες με την απαξίωσή της από την κεντρική εξουσία(δραματική μείωση προσωπικού, γραφειοκρατικά προβλήματα στη συντήρηση οχημάτων κ.λ.π.). Από την άλλη όμως το επιτελικό και οικονομικό σχέδιο της Δημοτικής αρχής είναι ανύπαρκτο, οι δικαιολογίες περισσεύουν και  η ζημιά στο τουριστικό προϊόν του νησιού ανυπολόγιστη. Έστω όμως αυτή την ύστατη στιγμή, αντί στείρας κριτικής, η Δημοτική μας παράταξη «Αίγινα Κοινωνία Πολιτών» προτείνει κάποια μέτρα που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.

  1. Δανεισμό οχημάτων αποκομιδής από Δήμους της Αττικής (προτείνουμε 5 Δήμους που θα βοηθήσουν).
  2. Αξιοποίηση όλου του δυναμικού της καθαριότητας στους δρόμους και  προσωρινή μετακίνηση υπαλλήλων από άλλους τομείς (όπου αυτό είναι δυνατόν).
  3. Ενημέρωση όλων των Δημοτών για περιορισμό των κλαδεμάτων το μήνα Αύγουστο. Παραμονή των χόρτων και κλαδεμάτων σε μέρη των οικοπέδων για δημιουργία λιπάσματος ή μελλοντικό κάψιμο. Εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας  για τα κλαδέματα και τα ογκώδη αντικείμενα.
  4. Διαχωρισμό των ειδών ανακύκλωσης και αξιοποίηση των οικιακών απορριμμάτων για λίπασμα ή τροφή για κατοικίδια ζώα.
  5. Εθελοντική προσφορά στον τομέα καθαριότητας όλων των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων αλλά και Δημοτών, ως παράδειγμα  συμμετοχής  στην επίλυση του προβλήματος.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
Ημερ. δημοσίευσης: 29-07-2014

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: σκουπίδια, Αίγινα Κοινωνία Πολιτών