Προς τον δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και την «επιτροπή δημόσιας διαβούλευσης» του Δήμου Αίγινας.

Αγαπητοί συνδημότες και συμπολίτες.

Στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Αίγινας της 12/11/2014, με ευχαρίστηση διαβάσαμε:

«Τέλος, έκλεισε η συνεδρίαση με την δέσμευση του Δημάρχου να πραγματοποιηθεί ημερίδα με όλους τους συλλόγους με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων και το πώς θέλουμε να ζούμε στο νησί μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»Βλέπουμε δηλαδή πως  η ημερίδα που πήραμε πρωτοβουλία και τελικά συνδιοργανώσαμε με το «Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αίγινας» και τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος», στις 5/10 με τίτλο « Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ», βρήκε αποδοχή στην «επιτροπή δημόσιας διαβούλευσης» του Δήμου μας. Η ευχαρίστησή μας επαυξάνεται καθότι συγκλίνουν πλέον και σύλλογοι που είχαν αρνηθεί ή αγνοήσει ή απορρίψει την πρότασή μας για συνδιοργάνωση της ημερίδας μας στις 5/10.

Συμβάλλοντας και εμείς περαιτέρω στην προσπάθεια που εγκαινιάστηκε στις 5/10, παρότι ΔΕΝ έχουμε προσκληθεί στην ως άνω επιτροπή του Δήμου μας, επισημαίνουμε:

1.      Δεν είναι μόνο τα απορρίμματα, η διαχείριση και ανακύκλωσή τους που επηρεάζουν ασχημαίνοντας την καθημερινότητά μας στο νησί μας. Είναι και η λειψυδρία και η απουσία βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και η εκτεθειμένη ενεργειακή εξάρτησή μας από ένα υποβρύχιο καλώδιο και άλλα επόμενης αντιμετώπισης.

2.      Στην ημερίδα μας της 5/10, παρουσιάστηκαν αναλύσεις, προτάσεις και σκέψεις από επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, εκτός πάσης φύσεως κυκλωμάτων, εξαρτήσεων και δεσμεύσεων. Μία νέα ημερίδα, αποκτά ουσία εφόσον κατατεθούν μελέτες και συγκεκριμένες προτάσεις μεθόδευσης και προγραμματισμού λύσεων. Και η κατάληξη-δέσμευση της ημερίδας στις 5/10 ήταν ακριβώς αυτή: Μία νέα ημερίδα με συγκεκριμένες μελέτες-προτάσεις έργων. Υπάρχει αυτή η πρόθεση και ο σχεδιασμός από την «επιτροπή δημόσιας διαβούλευσης» και τον Δήμο Αίγινας; Αν όχι, ευχαρίστως παραχωρούμε σε δημόσια προβολή, τη μαγνητοσκοπημένη ημερίδα της 5/10 ώστε να στηριχθεί μία επιπλέον συζήτηση και επεξεργασία με δημόσιο διάλογο.

3.      Από πλευράς μας έχει ήδη γίνει αρχική επεξεργασία των διαπιστώσεων και στοιχείων της ημερίδας στις 5/10, που δυνάμεθα να παρουσιάσουμε προς εμβάθυνση της δημόσιας ενημέρωσης και διαβούλευσης.

Με εκτίμηση και στην διάθεσή σας.

Για την Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική ( ΟΠΑΕΠ )

Π. Χατζηαλεξιάδη.

Στην Αίγινα 19/11/2014.