Ισως έχετε δει τις αγγελίες που έχουμε βάλει σε διάφορα σημεία της Αίγινας και στο Ιnternet . Ο Αργος έφυγε από το σπίτι μας στην Αιγινήτισσα στης 15 φεβρουαρίου κόβοντας το σκοινί που ήτανε προέκταση της αλυσίδας του.

Εδώ και 18 μέρες δεν γύρισε σπίτι, και ορισμένα στοιχεία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιος το έχει πάρει η του έχει κάνει κακό. Γι αυτό κάνουμε έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να μας βοηθήσει να τον βρούμε.

Περιγραφή

Ο Αργος είναι αρσενικό σκυλί ενάμιση χρόνων, ύψους 55 πόντων, μήκους 90 πόντων, βάρος 25 κιλά. Είναι ημίαιμο τύπου γκέκα, με μαύρη πλάτη και το υπόλοιπο χρώματος κανελί. Είναι πολύ ήμερο και δεν είναι καθόλου επιθετικό ούτε με τους ανθρώπους ούτε με τα άλλα ζώα. Φοράει δερμάτινο κολάρο που γράφει το όνομα AΡΓΟΣ και το κινητό 6945446408. Οταν φεύγει, ξέρει να γυρίσει στο σπίτι μόνο του.

Υποπτα γεγονότα

- Τη Tετάρτη 18/2 κολλήσαμε αφίσες σε πολλά σημεία της Αίγινας με τη φωτογραφία του Αργου, το κινητό μας και την ένδειξη : « Δίνεται αμοιβή ».

- Τη Πέμπτη 19/2 το απόγευμα, δεχτήκαμε 3 ανώνυμα τηλεφωνήματα, τα 2 με μία γυναικεία φωνή, στο τρίτο μια ανδρική φωνή μας ρώτησε : « Πόσα δίνεις ; », και το έκλεισε.

- Το Σάββατο 21/2, κάποιος έβαλε την αλυσίδα του Αργου με το κομμένο σχοινί απάνω από την εξώπορτα του σπιτιού μας χωρίς να αφήσει σημείωμα ή άλλη ειδοποίηση.

- Την Τρίτη 24/2, πάλι η ίδια γυναικεία φωνή μας πήρε τηλέφωνο ανώνυμα και μας είπε επί λέξη : « Θα το βρείτε το σκυλί », μας ρώτησε : « Τι χρώμα είναι ; », και αφού της περιγράψαμε το χρώμα, μας είπε : « Στα αρχ… μου » και έκλεισε το τηλέφωνο.

Από τότε, τίποτα.

Μερικοί άνθρωποι, πολύ ευγενικά, μας έχουν υποδείξει αδέσποτα σκυλιά σε διάφορα μέρη του νησιού, αλλά κάθε φορά δεν ήταν ο Αργος μας.

Ποιός έβαλε την αλυσίδα του Αργου πάνω απ’την πόρτα μας ; Αν αυτός ο άνθρωπος βρήκε το σκυλί στο δρόμο, πώς ξέρει που μένουμε ; Και τι σημαίνει αυτό ;

Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που μας έχουν κάνει 4 τηλεφωνήματα ; Kαι τι θέλουν ; Αν θέλουν χρήματα (αφού έχουμε υποσχεθεί αμοιβή), γιατί δεν μας λένε πόσο θέλουν ; Και γιατί δεν ξαναπήρανε; Μήπως δεν το έχουν πιά το σκυλί ; Μήπως απλά μας κοροϊδεύουν ; Αλλά τέσσερις φορές…!! Και γιατί ;

Το σκυλί μας δεν είναι ούτε ράτσας ούτε κυνηγόσκυλο ούτε φύλακας, οπότε έχει μόνο συναισθηματική αξία για μας. Μένουμε στην Αίγινα εδώ και έξι μήνες, είμαστε απλοί άνθρωποι, δεν ενοχλούμε κανέναν και δεν έχουμε εχθρούς. Και το σκυλί μας είναι πολύ ήμερο και δεν βλάπτει κανένα.

ΠΟΙΟΣ λοιπόν ; Και ΓΙΑΤΙ ;

Γι αυτό κάνουμε έκκληση σε όλους. Παρακαλώ μη κάνετε κακό στον Αργο. Φέρτε μας τον πίσω, να ξαναβρεί τα αφεντικά του.

Και αν γνωρίζεστε οτιδήποτε, παρακαλώ βοηθήστε μας παίρνοντας το 6945446408. Είσαστε η τελευταία μας ελπίδα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Νίκος & Ντομινίκ


argos6 (1)

Ημερ. δημοσίευσης: 05-03-2015

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: σκύλος, Άργος, χάθηκε σκύλος