Προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας / Γ.Ε.Α.Σ.

Με την είσοδο μας στην θερινή τουριστική σαιζόν 2015, αναμφίβολα υπάρχει η ανάγκη για την αναβάθμιση των υπηρεσιών εν γένει που θα παρέχονται στους αλλοδαπούς κυρίως επισκέπτες του νησιού μας που ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Ευρώπη και επισκέπτονται την Αίγινα είτε μεμονωμένα είτε μέσω οργανωμένων σχημάτων (tour operators).

Μια από τις περισσότερο αναγκαίες και επιβεβλημένες παρεμβάσεις, προς την κατεύθυνση αυτή, αποτελεί σίγουρα η διεύρυνση των δρομολογίων ακτοπλοΐας τόσο κατά τις πρωινές ώρες, όσο κυρίως κατά τις εσπερινές ώρες.

Η Ένωση μας, ως τοπικός φορέας που αφουγκράζεται τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς, όχι μόνο συντάσσεται με την προσπάθεια προσθήκης ακτοπλοϊκών δρομολογίων από οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη εταιρεία αλλά επιπρόσθετα προτίθεται να αναπτύξει για το θέμα αυτό, ενώπιον των αρμοδίων αρχών.

Είναι αναντίρρητο πως ένα πρωινό δρομολόγιο νωρίς από τον Πειραιά εξυπηρετεί όλους τους ξένους που φτάνουν με βραδινές πτήσεις και θέλουν να είναι νωρίς στο νησί.

Είναι αναμφίβολο επίσης πως ένα δρομολόγιο αργά το απόγευμα εξυπηρετεί πάλι αυτούς που φεύγουν νύχτα από το αεροδρόμιο και δεν χάνουν την ημέρα τους στο νησί.

Επειδή η μειωμένη τιμή που τυχόν θα προσφέρουμε βοηθά στην οικονομική κρίση που μαστίζει τον τουρισμό στο νησί μας.

Τέλος, ειδικά την υψηλή σαιζόν αλλά και τα σαββατοκύριακα υπάρχει ανάγκη περισσότερων δρομολογίων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που επισκέπτεται το νησί.

Κατόπιν των παραπάνω ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για τις νόμιμες ενέργειες και ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πως θα κινηθούμε έμπρακτα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του τουρισμού, η οποία σημαίνει γενικότερη ανάπτυξη για όλους (θέσεις εργασίας κ.λ.π.).Αίγινα, 05-05-2015

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ

Ο Πρόεδρος

Σταύρος  Καλαμάκης 

Ημερ. δημοσίευσης: 09-05-2015

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας