Η Επιτροπή Παιδείας Δήμου Αίγινας ανακοίνωσε σήμερα δυο προσκλήσεις ενδιαφέροντος που στους καιρούς μας μοιάζουν παραπάνω από ωφέλιμες σαν πρωτοβουλίες - δηλαδή, εντελώς απαραίτητες.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ
 
Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, η επιτροπή παιδείας   προχωράει σε μια ακόμη δομή, δημιουργώντας για πρώτη φορά το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ για μαθητές γυμνασίου και λυκείου  χαμηλής βαθμολογικής επίδοσης.
Ενόψει του προγραμματισμού των τμημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για την Σχολική Χρονιά 2015-2016, ο Δήμος μας καλεί εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων να πλαισιώσουν την προσπάθεια εθελοντικής προσφοράς, παρέχοντας ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με πλήρες καθημερινό πρόγραμμα στα βασικά μαθήματα.
Τα βοηθητικά μαθήματα αφορούν μαθητές και μαθήτριες από οικογένειες με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες ,οι οποίες επιλέγονται με οικονομικά κριτήρια (Ε1 ,Ε2, Ε9 , πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης).
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές να δηλώσουν συμμετοχή στον κ. Οικονόμου Νικόλαο και κ. Λιζάρδου Δήμητρα στο τηλ.: 2297320051, email: aeginapaideia@gmail.com

Ο Πρόεδρος Της Επιτροπής Παιδείας
Νίκος Οικονόμου 


Η δεύτερη αφορά σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σχολείο δεύτερη ευκαιρίας, όπου, απ' όσο γνωρίζουμε, πρόθεση της επιτροπής παιδείας είναι και η δημιουργία ενός Λυκείου για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολιτών που είναι   18 ετών και άνω, οι οποίοι έχουν αποκτήσει Απολυτήριο Γυμνασίου και επιθυμούν να αποκτήσουν και Απολυτήριο Λυκείου, ολοκληρώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Αίγινας, καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον φοίτησης, για το σχολικό έτος  2015-2016.
Το ΣΔΕ, αφορά πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει μόνο την υποχρεωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση και επιθυμούν να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου, ολοκληρώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.