Μαζεύουμε αρμπαρόριζα από τη φύση της Αίγινας. 

Βάζουμε σε ενα μεγάλο διαφανές γυάλινο βάζο ενα κιλό ρακί ή τσίπουρο και την αρμπαρόριζα -βγάζοντας μόνο τα κοτσάνια.
Το κλείνουμε και το αφήνουμε ένα μήνα στον ήλιο. 

Αφού περάσει ο μήνας, βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ένα κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτήρι νερό, ανακατεύουμε συνέχεια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. 
Κατόπιν ρίχνουμε από το βάζο μας την αρμπαρόριζα με το ρακί στην ίδια κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνέχεια και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν περίπου 5 με 10 το πολύ λεπτά. 

Στο τέλος σουρώνουμε το ποτό μας και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι της αρεσκείας μας. 
Σερβίρεται σε ποτήρι του λικέρ.
Στην υγειά σας!

Θεοφανή Πατούλη 

υγ. Όση αρμπαρόριζα από αυτήν που συλλέξαμε δεν χωρέσει στο βάζο με το ρακί, την αποξηραίνουμε, βγάζουμε πάλι μόνο τα κοτσάνια της και την βράζουμε για να την πίνουμε ως αφέψημα, το οποίο έχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Επίσης, είναι από τα πλέον χρήσιμα φυσικά προϊόντα με σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται από τα πλέον αποτελεσματικά κατά της ναυτίας, ως παυσίπονο κατά της αρθρίτιδας, ανακουφίζει από τις ημικρανίες και μειώνει την χοληστερόλη. Το τσάι της είναι το πλέον κατάλληλο για τις ζαλάδες της εγκυμοσύνης.



Ημερ. δημοσίευσης: 16-04-2018

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ->ΕΑΥΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Tags: συνταγή, λικέρ, αρμπαρόριζα