«Η μνηστεία της Παναγίας» είναι θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν δύο μεγάλοι καλλιτέχνες της Αναγέννησης, ο Πιέτρο Περουτζίνο και ο μαθητής του -περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό- Ραφαέλ.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα δύο αυτά αριστουργήματα, έχουν αναλυθεί, συζητηθεί και έχουν συναντηθεί, αλλά μόνο στις σελίδες των βιβλίων τέχνης. Οι ειδικοί της τέχνης συζητούν τα κοινά σημεία, αλλά και τις διαφορές στην τεχνική των δύο δασκάλων της ζωγραφικής, αλλά όσο να το κανείς, είναι αλλιώς αυτό να μπορεί να γίνει διά ζώσης.

Για πρώτη φορά, οι δύο πίνακες θα εκτεθούν μαζί, ο ένας πλάι στον άλλο, στην Γκαλερί Τέχνης της Μπρέρα, έξω από το Μιλάνο, ώστε το κοινό να μπορέσει τόσο να τους θαυμάσει όσο και να κάνει τις συγκρίσεις του.

marriage

του Πιέτρο Περουτζίνο , του Ραφαέλ

Ο πίνακας του Ραφαέλ ανήκει στο μουσείο της Μπρέρα, ενώ δανείστηκε το έργο του Περουτζίνο από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Καέν, όπου βρέθηκε αφότου το έκλεψε από την Ιταλία και το μετέφερε εκεί ο Μέγας Ναπολέων το 1797.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου, και ο διευθυντής του μουσείο της Μπρέρα Τζέιμς Μπράντμπερν, ελπίζει ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό και θα αυξήσει την αναγνωρισιμότητά του μεταξύ των φιλότεχνων.

πηγή: efsyn.gr