Με βαρύ συννεφιασμένο ουρανό και βόρειους ανέμους 4 έως 6 μποφόρ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου, τρεις δράσεις εθελοντικών καθαρισμών των ακτών μας. 
Τις δύο δράσεις, στη Σουβάλα και στους Αγίους, οργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Βαθέος σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και συντονισμό από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αγή Μαρμαρινό. Καθαρίστηκαν, στην Σουβάλα, η παραλία Πηγαδάκια, η αμέσως επόμενη και η παραλία στο λιμάνι, με υπεύθυνο τον κ. Ηλ. Γρυπαίο και σε συνεργασία με το Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος.
Στους Αγίους, από την Χορεύτρα έως λίγο μετά τις Ίριδες, με υπεύθυνο τον κ. Στ. Πάλλη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων.
Μια ακόμη δράση, στην περιοχή των Σαλαμινομάχων, οργανώθηκε από την ΟΠΑΕΠ (Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική) με συμμετοχή κατοίκων. Καθαρίστηκε η ακτή από τους Σαλαμινομάχους έως το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.
Τόσο ο κ. Α. Μαρμαρινός προσωπικά, όσο και η ΟΠΑΕΠ διοργανώνουν επί σειρά ετών ανάλογες δράσεις εθελοντικών καθαρισμών στην Αίγινα. Είναι παρήγορο, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικές ομάδες και σύλλογοι, να χρησιμοποιούν συχνά αυτό το βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης των κατοίκων και για το περιβάλλον αλλά κυρίως για την καθημερινότητα όλων μας.

δράση Αγίων
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

δράση Σουβάλας
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

δράση Σαλαμινομάχων
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟΠΑΕΠ
Νέλλη Πετροπούλου