Στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε λίγο καιρό θα πωλείται, δυστυχώς, τεχνητό μέλι. Η επιτροπή Δεοντολογίας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αποφάσισε να εγκρίνει την παραγωγή τεχνητού μελιού.

Μια απόφαση που πάρθηκε λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης στην παραγωγή μελιού που οφείλεται στη μείωση του αριθμού των αποικιών των μελισσών.

Την απόφαση χαρακτήρισαν  ως αναπόφευκτη οι άνθρωποι της Ευρωπαικής Επιτροπής και την δικαιολόγησαν ως εξής: 
"Η απόφαση ήταν αναγκαία να παρθεί αφού η ζήτηση υπερέβη την προσφορά και οι τιμές είχαν μια ανεξέλεγκτη άνοδο. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους καταναλωτές, προσφέροντας υγιεινής ποιότητας τρόφιμα, σε προσιτές τιμές" δήλωσε ο Renato Scarpia, κοσμήτορας της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

Ο Dylan Argibo, ειδικός για το περιβάλλον και τις πηγές τροφίμων των ανθρώπων δήλωσε:
"Είναι βέβαιο ότι η παραγωγή τεχνητού μελιού μπορεί να εγείρει αμφιβολίες μεταξύ των καταναλωτών και δυσαρέσκεια μεταξύ των μελισσοκόμων.

Από την άλλη πλευρά, η παραγωγή συνθετικού μελιού πραγματοποιείται υπό αυστηρό έλεγχο στη βιομηχανική διαδικασία, οι κατασκευαστές μπορούν να εξασφαλίσουν ότι το τελικό προϊόν δεν θα φέρει βλαβερές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των φυτοφαρμάκων.

Οι καιροί αλλάζουν και πρέπει να δεχτούμε το γεγονός ότι η χρυσή εποχή της παραγωγής του μελιού από μέλισσες ειναι πίσω μας. Είναι λυπηρό, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στην νέα εποχή" καταλήγει ο Dylan Argibo.

πηγή: enallaktikos.gr

Ημερ. δημοσίευσης: 20-06-2016

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΚΟΣΜΟΣ

Tags: μέλι, μέλισσες