Έναρξη των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα. Ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλη τη σχολική κοινότητα.
Και με την ευκαιρία αυτή, θ αναφερθούμε στο τελευταίο βιβλίο της Βάσως Χαμαλέλη-Μπούκλα, που ζει και δραστηριοποιείται στο νησί μας εδώ και πολλά χρόνια, με τίτλο: «Γιατί κλαίει η Μαργαρίτα;;;»

Πρόκειται για μια ιστορία που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, δοσμένη με χιούμορ και παραστατικότητα. 

Η μικρή Μαργαρίτα, ενώ αγαπά πολύ το σχολείο, ξαφνικά αλλάζει στάση και με δυσκολία πηγαίνει στο μάθημά της. Το κλάμα της, πότε βουβό, πότε τρανταχτό, προβληματίζει τη δασκάλα της, που αποφασίζει να λύσει μόνη της το μυστήριο, μιας που η μικρή μαθήτριά της δεν αποκαλύπτει σε κανέναν το μυστικό της. Θα τα καταφέρει;

Ένα θέμα που συχνά αντιμετωπίζουν γονείς και δάσκαλοι, παρουσιάζεται μέσα από ένα στρωτό κείμενο, γεμάτο συναισθήματα και πολλαπλά μηνύματα για τις διαπροσωπικές σχέσεις όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Μια καλαίσθητη έκδοση, που μπορεί να γίνει εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και ευχάριστη συντροφιά στους μικρούς φιλαναγνώστες.

Η όμορφη «χειροποίητη» εικονογράφηση από τον Μιχάλη Παπαδάκη.


Ημερ. δημοσίευσης: 12-09-2016

Κατηγορία(ες): ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ->ΒΙΒΛΙΟ

Tags: Βάσω Χαμαλέλη-Μπούκλα, παιδικό βιβλίο