Το Πελίτι Αίγινας,  χαιρετίζει το Φθινόπωρο με την καθιερωμένη εκδήλωσή του.

Σε μια εποχή που έχουμε λησμονήσει τη σύνδεσή μας με τη γη και το σπόρο που μας τρέφει, και που η τροφή μας έχει γίνει έρμαιο σχεδόν των κερδοσκοπικών εταιρειών, οι μέρες 20 Σεπτεμβρίου –20 Οκτωβρίου έχουν θεσπισθεί διεθνώς ως ο “Μήνας Δράσεων για την Ελευθερία των Σπόρων και τη Δημοκρατία της Γης”.

‘’Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ’’

Η Συμβολική Δίκη της Μονσάντο  και η Διεθνής Λαϊκή Συνέλευση  όπου θα συζητηθεί  το διατροφικό μας μέλλον δίνει την ευκαιρία στα κοινωνικά κινήματα  να σχεδιάσουν και να διεκδικήσουν το μέλλον που εμείς επιθυμούμε. Η Δίκη και η Συνέλευση  θα γίνουν  από 14 έως και 16 Οκτωβρίου 2016 στη Χάγη, Ολλανδία.
Στο www.monsanto-tribunal.org  θα  υπάρχει  σύνδεσμος  για  ζωντανή μετάδοση του δικαστηρίου που θα  διεξαχθεί  στα  αγγλικά"

Η 16η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ  ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

  Οι διεθνείς διοργανωτές και υποστηρικτές, μεταξύ των οποίων και το Πελίτι,  καλούν τους πολίτες  όλου του κόσμου να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό του διατροφικού μας μέλλοντος  οργανώνοντας τον Οκτώβρη  τοπικές  Λαϊκές συνελεύσεις ΠΑΝΤΟΥ, δηλώνοντας την συμμετοχή τους στον παγκόσμιο χάρτη http://seedfreedom.info/events/submit-your-event/.
Μπορεί να είναι μια απλή συζήτηση για τη διατροφή μας και για τα δηλητήρια που ρίχνονται στη γη, ή μια προβολή ταινίας, μπορεί να είναι διανομή παραδοσιακών σπόρων ή ενημέρωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες και πώς να κρατάμε το σπόρο τους…...

Θέλοντας όμως να προτείνουμε και λύσεις για το διατροφικό μας μέλλον θα γίνει μια ‘’εισαγωγή στην Αειφόρα καλλιέργεια (Permaculture)’’ από τον Γιάννη Ψαλιδάκο,θα μοιράσουμε χειμωνιάτικους σπόρους και θα μιλήσουμε για την καλλιέργεια τους στο τόσο ευνοϊκό κλίμα της Αίγινας το χειμώνα.

Σάββατο 15  Οκτωβρίου 2016, στις 7μμ,
στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας
΄΄Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ΄΄

Εναλλακτική Κοινότητα ΠελίτιΤ. θ. 15 – Τ. Κ. 66101 ΔράμαΤηλ.: 2521550951 – e-mail: peliti@peliti.grwww.peliti.gr -  FB:Κοινότητα Πελίτι – YouTube:Peliti

Αντί να στεναχωριέσαι για το σκοτάδι άναψε ένα φως

Ημερ. δημοσίευσης: 11-10-2016

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ->ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: Πελίτι