Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για πρώτη φορά στην Αίγινα, διοργάνωσε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στο καφέ μπαρ "Ρέμβη".
 

Πέντε νέοι από την Αίγινα οι εθελοντές της δράσης, με συντονιστή  τον κ.Φίλιππο Αντωνίουμέλος του Ι.Ο.ΑΣ και γνωστό σε πολλούς εδώ στην Αίγινα από τον σύλλογο κλασικού οχήματος ΣΚΟΑ,  μαζί τους εκπρόσωπος του Α/Τ Αίγινας, όπου προσπάθησαν  να περάσουν, στη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατόβραδου, το μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

"Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. Οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. ενθαρρύνουν τους πελάτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.
Ο «Οδηγός της παρέας», φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. Όταν έρθει η ώρα να φύγει από το μπαρ μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί. Το μήνυμα της βραδιάς είναι:   «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»"

Μετά τις 10.00 το βράδυ, οι χαμογελαστοί εθελοντές φορώντας τις μπλούζες του Ι.Ο.ΑΣ, ενημέρωναν για την δράση τους θαμώνες του μπαρ στην παραλία της Αίγινας.
Πολλοί ήταν οι οδηγοί που δέχτηκαν να συμμετέχουν, φόρεσαν το βραχιολάκι και πριν φύγουν έκαναν το αλκοτέστ.
Στο δικό μας τραπέζι η ηλεκτρονική συσκευή βρήκε τον " Οδηγό της Παρέας"  στο όριο και του επιτρέψαμε να οδηγήσει σε χαμηλές ταχύτητες όπως άλλωστε συνηθίζει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα αλκοολόμετρα διατίθενται κάθε χρόνο στο Ινστιτούτο από την Ελληνική Αστυνομία.
Η 10η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα διοργανώθηκε φέτος σε 27 πόλεις Πανελλαδικά και συμμετείχαν 29 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Νέλλη Πετροπούλου