Ευρωβουλευτές, Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι της Κοινωνίας των πολιτών από την Ευρώπη και τον Καναδά ενωμένοι ενάντια στην CETA.
 
Πέμπτη 20.10.2016 
Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, παραβρέθηκαν μαζί με Ευρωβουλευτές και Δημάρχους στην σύνοδο των πολιτών (Citizen’s CETA Summit) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη υπογραφή κοινής διακήρυξης ενάντια στη CETA.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις που προωθούν την CETA στην Ε.Ε. και τον Καναδά εντείνουν τις πιέσεις προς την Βαλλονία (περιφέρεια του Βελγίου με δικό της κοινοβούλιο) ώστε να ανατρέψει την απόφασή της και να εγκρίνει έως αύριο, Παρασκευή 21/10, τη CETA. Αν υποκύψει, δίνει στη Βελγική Κυβέρνηση το πράσινο φως για την υπογραφή της συμφωνίας στο προγραμματισμένο Συμβούλιο αρχηγών κρατών της Ε.Ε.. Δυστυχώς δεν αναμένουμε η Ελληνική πλευρά να θέσει αντιρρήσεις. 

STOP CETA
[Η ανωτέρω φωτογραφία αφιερώνεται στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ.Γιώργο Σταθάκη και την κυβέρνηση της Ελλάδας | 
Ο Helmut Scholz (GUE) (είναι αυτός που κρατάει το πανό από αριστερά στη φωτογραφία) - υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς συμμετείχε στο Citizens CETA Summit]

Υπό αυτό το κλίμα, περισσότερα από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στην σύνοδο των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το σταμάτημα της CETA. Ευρωβουλευτές από τα κόμματα των Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς μεταξύ άλλων, προσκάλεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκλεγμένους εκπροσώπους από 2087 πόλεις, χωριά και περιφέρειες της Ευρώπης που έχουν ανακηρυχθεί ελεύθερες ζώνες από τιςTTIP και CETA, ώστε να συζητηθούν οι επιπτώσεις των επικείμενων συμφωνιών στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες. Μπορείτε να διαβάσετε τις επιπτώσεις για την Ελλάδα στη δημοσίευση TTIP: οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης περισσότερες από 150 οργανώσεις, Ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι δήμων προσυπέγραψαν κοινή διακήρυξη από την οποία ζητούν η Ε.Ε. και ο Καναδάς να μην υπογράψουν την CETA και τα κράτη μέλη να μην την ψηφίσουν. Από την Ελλάδα την διακήρυξη των πολιτών συνυπέγραψε ο δήμος Κέρκυρας με την συμμετοχή του αντιδημάρχου Ανδρέα Σκούπουρα και οι Φίλοι της Φύσης.

corfu
[CORFU - ο Δήμος Κέρκυρας με τον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Σκούπουρα τιμά την υπογραφή του για Ελεύθερη Ζώνη από τις ληστρικές συμφωνίες CETA TTIP TiSA]


Η συνάντηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρώτης παν- Ευρωπαϊκής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στη Βαρκελώνη από την οποία προέκυψε και η διακήρυξη της Βαρκελώνης που προσυπογράφουν πολλοί TTIP Free Δήμοι, συμπεριλαμβανομένου του Αιγάλεω, της Κέρκυρας από τους συνολικά 44 δήμους και 3 περιφέρειες των ελληνικών TTIP Freezones.
Επιπλέον παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του πανεπιστημίουTufts με τίτλο CETA without Blinders η οποία αποδομεί τις μη ρεαλιστικές βασικές υποθέσεις (πλήρης απασχόληση, απουσία ανισοτήτων) και την μεθοδολογία των νεοφιλεύθερων οικονομικών υποδειγμάτων στα οποία έχουν βασιστεί μελέτες υπέρ της CETA. Τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκονται σε αυτή τη περίληψη στα Ελληνικά.
Από τις Βρυξέλλες,

Κωνσταντίνος Κουτσονικόλας και Φίλιππoς Αναγνωστόπουλος
ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

από: stop-ttip-ceta-greece.blogspot.gr

Ημερ. δημοσίευσης: 24-10-2016

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΚΟΣΜΟΣ

Tags: CETA