ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ  ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  
ΝΗΣΙΩΝ   ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                                            Αίγινα ,  14/ 11/2016

                                                                                                                                                     

   Η  επίσκεψη  του  Αμερικανού  προέδρου Μπαράκ  Ομπάμα στη  χώρα μας ,  δύο μέρες πριν  τον  γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι μια πράξη προκλητική που αφορά την ιστορική μνήμη όσο και το παρόν της χώρας. Δύο μέρες πριν τον γιορτασμό της εξέγερσης εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος ,που οι Η.Π.Α πήραν ενεργά μέρος στην επιβολή και τη στήριξή του μέχρι το τέλος, ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται τη χώρα ως δήθεν φίλος και υποστηρικτής της δημοκρατίας.

   Ο Ομπάμα δεν έρχεται στην Ελλάδα ως φίλος ,  έρχεται για την προώθηση στην περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας , ερχεται για πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

   Για να διασφαλίσει  τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρομων στην περιοχή για λογαριασμό των αμερικάνικων πολυεθνικών και για την επιβολή μιας αμερικανονατοϊκής λύσης στο Κυπριακό με βάση ένα νέο σχέδιο Ανάν. Έρχεται για να ενισχύσει τη θέση των Η.Π.Α στον πόλεμο  στη Συρία.Η επίσκεψή του δεν έχει σχέση με την ελάφρυνση του χρέους αλλά με την προσπάθεια για ταχύτερη επιβολή αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στον ίδιο δρόμο και με την ίδια (νεοφιλελεύθερη – καπιταλιστική ) λογική που εδώ και εξι χρόνια προωθεί το Δ.Ν.Τ  στην Ελλάδα μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

    Δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι οι Η.Π.Α είναι ο πολιτικός καθοδηγητής του Δ.Ν.Τ και υποστηρικτής αυτών των πολιτικών του κοινωνικού κανιβαλισμού  που εφάρμοσε και συνεχίσει να εφαρμόζει το Δ.Ν.Τ. Είναι γι’ αυτό το λόγο υποκριτική η διαπίστωση του κ. Ομπάμα ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα. Την ελπίδα και τη ζωή του τη διέλυσαν για να δώσουν επλπίδα και ζωή στην κερδοφορία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

 Είναι γι’ αυτούς τους λόγους ανεπιθύμητος Ομπάμα στη χώρα μας.  Στο δρόμο των χιλιάδων ανώνυμων αγωνιστών του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής αντίστασης που συγκρούστηκαν ανοιχτά με την αμερικανοκρατία θα πρέπει να «υποδεχτούμε» τον Ομπάμα μ’ εντελώς διαφορετικό τροπο    απ΄αυτόν  που θα τον υποδεχτεί η επίσημη Ελλάδα.

 

              ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗ  ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

       ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ!     ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5.00 Μ.Μ. - ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                         ΧΡ. ΜΟΣΧΟΝΑ