.

Κυκλοφορεί ο  νέος επικαιροποιημένος κατάλογος

  Εκατοντάδες  τίτλοι βιβλίων  που αναφέρουν το νησί της Αίγινας βρίσκονται καταχωρημένοι  στο καινούργιο, επικαιροποιημένο κατάλογο που κυκλοφορεί  από το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".

   Η  καταγραφή των βιβλίων αυτών έχει ξεκινήσει από το 2007  όταν  στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης οργανώθηκε για πρώτη φορά έκθεση βιβλίων που  γράφουν  για την Αίγινα ή απλά  την αναφέρουν σε κάποια σελίδα  τους. Η έκθεση αυτή επαναλήφθηκε άλλες τέσσερις φορές, με τελευταία  το καλοκαίρι του 2015 στον ίδιο χώρο. Κάθε φορά υπήρχαν ανάμεσα στα βιβλία και νέες εκδόσεις ή  παλαιότερα που παρέμεναν όμως άγνωστα.

   Το υλικό  χωρίζεται σε κατηγορίες όπως  ιστορικά, λογοτεχνικά, θεολογικά - θρησκευτικά, λευκώματα, οδηγοί, εργασίες σχολείων, περιοδικά κ.αλ. Ιδιαίτερη αναφορά  γίνεται στα βιβλία  που αναφέρονται στην Καποδιστριακή εποχή της Αίγινας και τον πρώτο Κυβερνήτη, στον Νίκο Καζαντζάκη και  στον Άγιο Νεκτάριο. Στη βιβλιογραφία των παραπάνω βιβλίων ο αναγνώστης – ερευνητής μπορεί  να εντοπίσει και άλλους τίτλους βιβλίων.

   Μέσα από  το πλούσιο αυτό υλικό για άλλη μια φορά αναδεικνύεται  ο τόπος  της Αίγινας ως ένα ιδανικό περιβάλλον που συγκέντρωσε πλήθος ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, εμπνέοντας τους να γράψουν πολλά από τα έργα  τους εδώ.

   Ανάμεσα στα βιβλία ο αναγνώστης θα βρει μεγάλες υπογραφές όπως του Ν. Καζαντζάκη, του Ο.Ελύτη, του Α. Καμύ, της Β. Γουλφ, του Κ. Βάρναλη, του Γ.Σεφέρη, του Μ. Καραγάτση, του Ηλ. Βενέζη, του Σ. Μυριβήλη, της Μ. Δούκα, της Ζ. Σαρρή, της Κ. Αγγελάκη- Ρουκ αλλά  και  των Γ. Κουλικούρδη, Δ. Σαραντάκου, Ι. Περσάκη, Ε. Τουλούπα, Κ. Σταμάτη, Μ. Δραγούμη, Αχ. Χαλδαιάκη, Κ. Χάνου, Α. Φορτούνα, Λ. Πετρίτη - Μπόγρη, Φλ. Αλυφαντή, Γ. Μαρίνου, Φρ. Κάππου και πολλών άλλων.

   Ο  κατάλογος δεν είναι κλειστός, εμπλουτίζεται  συνεχώς με νέους τίτλους που συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στον αρχικό χρηστικό σχεδιασμό του.

  Χρήσιμη  σημείωση: Ο κατάλογος περιέχει τα βιβλία που γράφουν για την Αίγινα ή την αναφέρουν. Δεν είναι κατάλογος Αιγινητών συγγραφέων.

Συγκέντρωση υλικού - επιμέλεια : Γιώργος Μπήτρος.

Ημερ. δημοσίευσης: 01-12-2016

Κατηγορία(ες): ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ->ΒΙΒΛΙΟ

Tags: βιβλία, βιβλία για την Αίγινα