Μια βδομάδα γεμάτη από χριστουγεννιάτικους σκοπούς, μελωδίες, γεύσεις και δράσεις ήταν η τελευταία εβδομάδα  πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για  τους μαθητές και τις μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στην Κυψέλη.

    Από τις αρχές  του μήνα οι μαθητές ξεκίνησαν  το στόλισμα της εισόδου του σχολείου και των τάξεων αφιερώνοντας μέρος ακόμα και από τον ελεύθερο χρόνο τους.

    Κατόπιν κυκλοφόρησε  το ημερολόγιο του σχολείου για το 2017 για κάθε τμήμα κάθε τάξης με φωτογραφίες  των μαθητών.

  Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις  20.00  το βράδυ η Ορχήστρα των λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων «Ο Άγιος Νεκτάριος» μαζί με τη χορωδία  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Ασωμάτων και Κοντού έδωσαν συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με παραδοσιακά τραγούδια, κάλαντα, έντεχνα και λαϊκά  τραγούδια.

   Την Τετάρτη 21  Δεκεμβρίου η κ. Μαίρη Στενάκη- Κουνάδη μαζί με τους μαθητές ζύμωσαν χριστουγεννιάτικα κουλούρια για  φιλανθρωπικό σκοπό. Εργοτάξιο το χημείο του σχολείου μέσα  στο οποίο έγιναν τα ζυμώματα.

   Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου τρεις φίλοι, τρεις σεφ έφτιαξαν και πρόσφεραν  για  μαθητές και καθηγητές πανκεϊκς με μερέντα και φυστικοπραλίνα. Οι  κ. Φώτης Πούντος, Δημήτρης Κάππος και Παναγιώτης Μπέσης αφιέρωσαν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους για να γλυκάνουν τους μικρούς και μεγάλους τους φίλους. Η παρασκευή, το ψήσιμο και το σερβίρισμα έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

   Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές  των εορτών πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εορτή  του σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με τους μαθητές να παρακολουθούν ένα αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και την ταινία – animation «Ένα δέντρο μια φορά» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο  του Ευγένιου Τριβιζά.

    Την ίδια ημέρα οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πορεία αγάπης και προσφοράς. Μετά την χριστουγεννιάτικη εορτή όλοι οι μαθητές σχημάτισαν μια μεγάλη πορεία  και περπατώντας ξεκίνησαν να προσφέρουν καλάθια με τα κουλούρια  που έφτιαξαν  τις προηγούμενες ημέρες  στο Λεούσειο Ίδρυμα  για  το γεύμα των απόρων συμπολιτών μας και στο Νοσοκομείο « Ο Άγιος Διονύσιος»  για τους αρρώστους και τους εργαζόμενους σε αυτό. Ένα διαφορετικό Santa run αγάπης και προσφοράς.

Ευχαριστούμε όσους με τη βοήθειά  τους συμμετείχαν στην εορταστική εβδομάδα του σχολείου μας  και πρόσφεραν απλόχερα το χρόνο και τον κόπο τους. Τους: π.Νεκτάριο Κουκούλη, την κ. Μαίρη Στενάκη- Κουνάδη, Άρτεμις Αξιώτη, Φώτη Πούντο, Παναγιώτη Μπέση, Δημήτρη Κάππο και  Φωφώ Μυτιληναίου.

Την  «3η Διάσταση» και τη «Γραφή»

Ιδιαίτερα  τον κ. Διονύση Βουβάκη για την αεροφωτογραφία  του σχολείου μας που κοσμεί το ημερολόγιό μας.

Σε όλους

ΚΑΛΑ και ΕΙΡΗΝΙΚΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

DSCN0721 DSCN0802
DSCN0789
DSCN0832

Ημερ. δημοσίευσης: 23-12-2016

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ->ΠΑΙΔΕΙΑ

Tags: 2ο Γυμνάσιο Αίγινας, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις