Ένα θησαυροφυλάκιο γεύσεων και παράδοσης, αποτελούν τα παλιά μπακάλικα που διασώζονται και αναπτύσσονται στην σύγχρονη εποχή που ζούμε.
Ένα τέτοιο μπακάλικο είναι και το παντοπωλείο Πετράς, το οποίο με την ίδια φιλοσοφία, συνεχίζει να εξασκεί την μπακαλική, στην καρδιά της αγοράς  της Αίγινας.
Τα 100 χρόνια παράδοσης συνεχίζονται, έχοντας  πολύτιμη παρακαταθήκη την εμπειρία και την γνώση. Ένα ζεστό μαγαζί, γεμάτο νοστιμιές ελληνικής παραγωγής και παραδοσιακές πρώτες ύλες, έχει ομορφύνει και έχει εντάξει στον χώρο του, τραπεζάκια όπου σερβίρει φρεσκοκομμένες λιχουδιές, απλές και οικίες γεύσεις, που όμως καταφέρνουν να απογειώσουν τον ουρανίσκο, παρέα με ελληνικά κρασιά, κρητική ρακί και ούζο, τα οποία θα λειτουργούν ανελλιπώς μόλις ανοίξει ο καιρός και απολαύσουμε τις πρώτες λιακάδες.  

​Την περασμένη Τετάρτη έγιναν τα εγκαίνια στον νέο χώρο του παντοπωλείου, στην Παναγή Ηρειώτη 47, ακριβώς απέναντι από το παλιό​. Πολλοί φίλοι πέρασαν να πουν τα καλορίζικα και να ευχηθούν στην οικογένεια Πετρά, που μας υποδέχτηκε με έναν πλούσιο μπουφέ με ωραίες πικάντικες και γλυκές γεύσεις.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ράνια (2) OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΡάνια (1)OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ελένη Κουνελάκη

Ημερ. δημοσίευσης: 27-12-2016

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: παντοπωλείο, Παντοπωλείον Πέτρα