Για 12η συνεχή χρονιά η ομάδα Αίγινας της εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι»  οργανώνει ανοιχτό σπορείο στις 12 Φεβρουαρίου 2017,  Κυριακή, 11πμ, στην Αίγινα, στο χώρο του Πύργου του Μάρκελλου.

Θα φυτέψουμε μαζί σπόρους σε σακουλάκια, θα τα πάρουμε στα σπίτια μας για να τα φροντίσουμε μέχρι τα τέλη Απρίλη, οπότε και θα τα επιστρέψουμε για να μοιραστούν κατά τη διάρκεια της  γιορτής του Πελίτι, στις 9 Απρρίλη, 2017. 

Οι εκδηλώσεις του Πελίτι γίνονται  με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για τη διατήρηση των σπόρων των παραδοσιακών και ντόπιων ποικιλιών, που στις μέρες μας κινδυνεύουν  όχι μόνο να εξαφανιστούν αλλά και να απαγορευτεί η χρήση και διακίνηση τους.

Παρακαλούμε όποιους έχουν κρατήσει σπόρους από τα φυτά που πήραν στις προηγούμενες γιορτές ή  διαθέτουν δικούς τους παλιούς, παραδοσιακούς να τους φέρουν, για να τους φυτέψουμε στο σπορείο.

Φέτος θα χρησιμοποιήσουμε σακουλάκια για το φύτεμα των σπόρων, γι αυτό θα διευκολυνθούμε όλοι αν μπορέσετε να φέρετε τελάρα για τη μεταφορά στο σπίτι σας.Σας περιμένουμε στις 12 Φεβρουαρίου να κάνουμε μαζί το Ανοιχτό Σπορείο.

Πληροφορίες: www.peliti.gr και aigina@peliti.gr, 6971630495  


Ημερ. δημοσίευσης: 02-02-2017

Κατηγορία(ες): ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ->ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: Πελίτι, σπορείο, πελίτι Αίγινας