ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Αίγινα, 2/2/2017

                                                                                  

ΘΕΜΑ : « Σχετικά με την ανακοίνωση της Ν.Δ για φαντάσματα εκπαιδευτικούς»

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η σικέ αντιπαράθεση που στήνεται τις τελευταίες ημέρες, από τη μια για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, από την άλλη για τους εκπαιδευτικούς “φαντάσματα” που ανακάλυψε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, κ. Κεραμέως.

Κυβέρνηση και ΝΔ επιχειρούν να παγιδεύσουν και να εξαπατήσουν όχι μόνο τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, αλλά συνολικά τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό που βλέπει να τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του από τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία.

Αφού φρόντισαν και οι δύο να τσακίσουν τη λειτουργία των σχολείων με τις περικοπές σε προσωπικό, σε χρηματοδότηση, αλλά και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, να εξαπατήσουν με το παραμύθι της εξαγγελίας μόνιμων διορισμών, να μεγαλώσουν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που ακριβοπληρώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους, σήμερα έρχονται προκλητικά και σκυλεύουν στο ρημαγμένο τοπίο που οι ίδιοι δημιούργησαν. Δική τους ευθύνη είναι οι μηδενικοί διορισμοί εδώ και 7 χρόνια, η σημαντική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών λόγω των χιλιάδων, κοντά 30.000, αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης, η γενίκευση των συμβασιούχων και ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Παρ' όλα αυτά, η ΝΔ ανακάλυψε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί-φαντάσματα, που εξαιτίας τους δημιουργούνται τα κενά. Ταυτόχρονα μια σειρά ΜΜΕ ανακαλύπτουν ότι έγιναν τα τελευταία χρόνια χιλιάδες διορισμοί! Αυτή η “κριτική”, πέρα από το ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι τελικά πολύ βολική για την κυβέρνηση. Ρίχνει νερό στο μύλο μιας ψευδεπίγραφης αντιπαράθεσης, στήνοντας πλαστές κόκκινες γραμμές, για να κρυφτεί η ουσιαστική συμφωνία και των δύο κομμάτων στην κατεύθυνση των αλλαγών στην Παιδεία και φυσικά στην πολιτική των περικοπών. 

   Την ίδια πολιτική, της μείωσης των εργαζομένων συνολικά στην κρατική διοίκηση και πιο συγκεκριμένα στη Εκπαίδευση, υπηρέτησαν από κοινού όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Αυτή τη στρατηγική επικύρωσαν στα δύο πρώτα και εξειδίκευσαν στο 3ο Μνημόνιο μέσα από το λεγόμενο εξορθολογισμό στην Παιδεία. Αυτή τη στρατηγική υπηρέτησαν οι 2.000 συγχωνεύσεις σχολείων επί ΠΑΣΟΚ, η απόφαση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί επί ΝΔ, οι σχεδόν 5.000 αναπληρωτές που απέλυσε στην ουσία η κυβέρνηση  τη φετινή χρονιά μέσα από τις γνωστές Υπουργικές Αποφάσεις για τα Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, τις περικοπές στη Δευτεροβάθμια κλπ.

   Η ψευδεπίγραφη αυτή αντιπαράθεση υπηρετεί τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας, αλλά και της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ, σε μια περίοδο που ο λαός μας, όχι μόνο ζει στο πετσί του τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ (βλ. φοροκαταιγίδα, αυξήσεις, περικοπές στις συντάξεις), αλλά προετοιμάζεται και νέα αντιλαϊκή επίθεση μπροστά στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

   Τώρα όλοι στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μαζικούς διορισμούς, για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. Τους εργαζόμενους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τους άνεργους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές. 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                        ΚΑΤ. ΛΙΑΝΑ

Ημερ. δημοσίευσης: 03-02-2017

Κατηγορία(ες):

Tags: Συλλόγος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Αργοσαρωνικού