Καθαρά Δευτέρα, πρώτη μέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Μιας σημαντικότατης περιόδου για την Ορθόδοξη Εκκλησία,  που συνδυάζεται με νηστεία τροφών και παθών.
Αλλά με πλούσιο σε μεζέδες τραπέζι!
Λαγάνα, ταραμάς, χαλβάς, χαρακτηριστικά νηστίσιμα εδέσματα και με την δική τους ιστορία.

Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με την «κουλτούρα» των αυγών του βακαλάου κοινώς  «ταραμά».
Τον βρίσκουμε λευκό που είναι το φυσικό του χρώμα, αλλά και σε κόκκινο  που προκύπτει από την προσθήκη χρωστικών για τροφές.

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥ ΤΑΡΑΜΑ

ΥΛΙΚΑ:

Ράνιας (3)

100 γρ λευκός ταραμάς
1 μέτριο κρεμμύδι
2 λεμόνια ( τον χυμό τους)
όσο ελαιόλαδο πάρει ( περίπου 150ml)
λίγο νεράκι στο τέλος αν χρειαστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ράνιας (2)

Αρχικά πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι μας, προσθέτουμε  τον ταραμά με λίγο λεμόνι και λίγο λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το υπόλοιπο λεμόνι ...  αναμιγνύουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη λαχταριστή μους, εάν μας φαίνεται σφικτή προσθέτουμε λίγο νεράκι .

Το αποτέλεσμα ...   το κάτι άλλο !!!

Ράνιας (5)

Καλή Σαρακοστή και από εμάς !!!

Ράνια Κορναράκη-Πετρά
Ελένη Κουνελάκη


Ημερ. δημοσίευσης: 25-02-2017

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tags: συνταγή