Για 9η χρονιά το σταυροδρόμι στη γέφυρα του Μεσαγρού  ζωντάνεψε ευχάριστα, με το γνωστό φασαριόζικο γεμάτο γέλιο και αυθορμητισμό Καρναβάλι του. Κοινοτικό κατάστημα και ιατρείο, άνοιξαν τις πόρτες τους, άλλαξαν ρόλους και μας υποδέχτηκαν το μεσημέρι της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς.
Όσοι δεν φοβήθηκαν το ψιλόβροχο, που τελικά δεν έφερε βροχή, και παρέμειναν μέχρι τέλους, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την σατυρική διάθεση​ σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, όλων των καρναβαλιστών.

Την καρναβαλική παρέλαση άνοιξε όπως πάντα" ο κανατάς", σπάζοντας 12 κανάτια, ένα για κάθε μήνα του έτους.
Κάπου ενδιάμεσα τελέστηκε το Μυστήριο της βάπτισης και στο τέλος του γάμου.  Η νύφη στον ένατο μήνα, λιποθυμούσε στην διαδρομή, το βαφτιστήρι κάπως ανεπτυγμένο και ο παπάς ολίγον αθυρόστομος. Οι νεόνυμφοι χόρεψαν τον Ησαΐα, με βοήθεια νοσοκόμας,  ο καταπέλτης προπορευόμενου άρματος εκτόξευε αλεύρι, τοπίο και συμμετέχοντες ντύθηκαν στα λευκά και ο χορός άναψε για τα καλά. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τελευταίο άρμα το τρίκυκλο με τον Καρνάβαλο, για φέτος η "Μαίρη Παναγιωταρά" η οποία οδηγήθηκε στην πυρά όπως ορίζει το έθιμο. Με παραδοσιακή μουσική γύρω απο την καιόμενη Μαίρη, συμμετέχοντες και κάτοικοι έστησαν γλέντι και χορό, με τον τρόπο που ξέρει να γλεντάει ο Μεσαγρός.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Μια καρναβαλική επιτροπή και κάτοικοι ενωμένοι, με την βοήθεια χορηγών και δημοτικής κοινότητας, με άψογη ηχητική κάλυψη και παρουσίαση, κατάφεραν και φέτος  να μας θυμίζουν τι σημαίνει καρναβάλι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Νέλλη Πετροπούλου