32 από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας σε προσκαλούν σε ένα γευστικό & υπεύθυνο ταξίδι στη βιώσιμη κατανάλωση ψαρικών!

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε το “1o Restaurant Fishweek” τον Ιούνιο του 2016, το WWF Ελλάς σε συνεργασία με το Αθηνόραμα, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προώθηση της υπεύθυνης προμήθειας και κατανάλωσης ψαρικών στο κοινό. Η ενέργεια υλοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Fish Forward που υλοποιείται σε 11 χώρες με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με την υποστήριξη της UNILEVER όσον αφορά στην Ελλάδα. Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών.

Το 2ο Restaurant Fishweek θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 15 Απριλίου, έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό του 32 από τα καλύτερα και πιο γνωστά εστιατόρια θαλασσινών της Αθήνας. Τα συγκεκριμένα εστιατόρια θα αναλάβουν για δύο περίπου εβδομάδες τον ρόλο του «πρεσβευτή», προτείνοντας στο κοινό παραδοσιακές, αλλά και πρωτότυπες ψαρο-συνταγές, βασισμένες στις συστάσεις του Fish Guide (fishquide.wwf.gr), του online οδηγού υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών του WWF, αποδεικνύοντας πως η προστασία των θαλασσών περνά στην κυριολεξία, μέσα από το πιάτο μας!

Βασικός σκοπός του Restaurant Fishweek είναι αφενός η ενημέρωση των επαγγελματιών εστίασης για τη σημασία που έχουν οι υπεύθυνες προμήθειες ψαρικών στην προστασία των θαλάσσιων πόρων, αλλά και η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού προκειμένου να επιλέγουν ψαρικά, έχοντας κατά νου ορισμένες βασικές ανά είδος πληροφορίες, οι οποίες αφορούν στο ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος προς κατανάλωση, την εποχικότητα, αλλά και τον τρόπο αλίευσης τους. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Restaurant Fishweek, όσοι επισκεφθούν κάποιο από τα συμμετέχοντα εστιατόρια θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο να γευτούν βιώσιμα μενού θαλασσινών, αλλά και να λάβουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πώς μπορούν να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην προστασία των θαλασσών, μέσα από τις καταναλωτικές τους επιλογές.

Η Χρίστη Σωτηρίου, υπεύθυνη του προγράμματος Fish Forward αναφέρει: «Για το WWF, η ενέργεια του Restaurant Fishweek αποτελεί μια αποτελεσματική πλατφόρμα επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης, μέσω της οποίας το μήνυμα της υπεύθυνης προμήθειας και κατανάλωσης ψαρικών μεταδίδεται με αμεσότητα τόσο στους επαγγελματίες εστίασης, όσο και στο κοινό. Κατά την περσινή διοργάνωση, 21 εστιατόρια αγκάλιασαν στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα περίπου 6.000 επισκέπτες να ενημερωθούν, μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, για την υπεραλίευση και το πώς και οι ίδιοι μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της. Με το φετινό Restaurant Fishweek, μέσω των 32 εστιατορίων που συμμετέχουν, στόχος μας είναι ακόμα περισσότερα άτομα να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ενημέρωσης, η οποία θα αποτελέσει αφορμή για την υιοθέτηση μιας πιο υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς».

Αντίστοιχα, από τη μεριά του Αθηνοράματος, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος και γευσιγνώστης, δήλωσε: «Το «Αθηνόραμα» πιστεύει βαθειά ότι στις μέρες μας η γαστρονομία οφείλει να είναι οικολογικά ευαισθητοποιημένη, και γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της πανευρωπαϊκής καμπάνιας για υπεύθυνη και βιώσιμη ψαροφαγία, συντονίστηκε ενεργά και στηρίζει  την πρωτοβουλία του Restaurant Fishweek

Για να γιορτάσουμε την έναρξη του φετινού Restaurant Fishweek, κληρώνουμε 8 δωρεάν γεύματα για δύο άτομα στα εστιατόρια Αθήρι, Almyra, Θέα Θάλασσα, Tudor Hall, GB Roof Garden, Fishαλίδες, Fish Point και Πιπεριά. Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση, μπορείτε να συμπληρώσετε μέχρι και τις 2 Απριλίου, τη σχετική φόρμα συμμετοχής στο ακόλουθο link http://fishguide.wwf.gr/contest/.


WWF Greece

Ημερ. δημοσίευσης: 28-03-2017

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Tags: διαγωνισμός, WWF