Όταν ακούς θλιμμένο και πικραμένο, από συνανθρώπους μας, έναν άνθρωπο που μας διδάσκει την αγάπη, αισθάνεσαι την απογοήτευση ότι δεν το διδαχθήκαμε όλοι. Και το "αγαπάτε αλλήλους" δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους, αλλά για όλα τα επι γής συγγενή ζωντανά που έπλασε πριν από εμάς ο Πλάστης.
 
Ένας κάτοικος του κέντρου της Αίγινας, μας μίλησε με πόνο για τον φρικτό θάνατο της αγαπημένης του γάτας, με υπεύθυνους κάποιους φιλόζωους γείτονες, που η αγάπη τους για τα ζώα φαίνεται ότι περιορίζεται μόνο στο δικό τους κατοικίδιο. 
Σκύλος ράτσας τύπου bull terrier, συνοδευόμενος, με λουρί, την ώρα της βόλτας του στο προαύλιο του Πύργου του Μαρκέλλου, επιτέθηκε και σκότωσε τη γάτα του γείτονα, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο.
Οι δικαιολογίες του ιδιοκτήτη του σκύλου, ήταν ότι αφού "η γάτα βρισκόταν έξω ασυνόδευτη ήταν αδέσποτη" και ότι "ήταν μέσα στα χόρτα και δεν την είδε". Και αφού λοιπόν την είδε, την ...αδέσποτη, έστω και αργά, την άφησε τραυματισμένη κι έφυγε!
Η γάτα μεταφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη της σε κτηνίατρο αλλά τα τραύματα ήταν θανάσιμα.

Όπως μας ανέφερε ο κάτοχος της γάτας, την συγκεκριμένη μέρα η συνοδός του σκύλου είχε τα ίδια σχεδόν κιλά με τον σκύλο, άρα είναι αδύνατον να συγκρατήσει το ζώο την ώρα που αυτό επιτίθεται. 
Το συμβάν έχει γίνει γνωστό στο κέντρο της πόλης, αφού και οι δύο κάτοχοι, σκύλου και γάτας, είναι γνωστοί στην Αίγινα και χθες ακούσαμε σχόλια όπως: "ήταν η κακιά στιγμή" και: "ο σκύλος δεν έχει σκοτώσει άλλες γάτες, μόνο του παπά κι άλλη μια"...
Ήμαρτον! Πόσες δηλαδή πρέπει να σκοτώσει για να πάρουν κάποιες προφυλάξεις; π.χ. ένα φίμωτρο ή βόλτα σε ερημιές.
Στην πόλη κυκλοφορούν πολλές γάτες και ιδιαίτερα στο προαύλιο του Πύργου του Μαρκέλλου που είναι από τα λίγα σημεία που έχουν γλιτώσει την τσιμεντοποίηση. Όσο για τη "κακιά στιγμή", να το πούμε όταν η γάτα μπει στον χώρο του σκύλου.

Δυστυχώς, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν ή αναθρέφουν επιθετικά-φονικά σκυλιά, αλλά αρνούνται να προστατεύσουν τα άλλα ζώα από τα καμάρια τους. Όπως και στην Βαγία, τα επικίνδυνα σκυλιά που επιτίθενται σε άλλα θηλυκά, οι ιδιοκτήτες τους επιμένουν να τα έχουν ελεύθερα και κάπως έτσι φαίνεται θα υποδεχθούμε φέτος τους τουρίστες μας: καλώς να μας έρθουν κι αν έχουν σκύλο καλώς να τους τον φάμε...

Νέλλη Πετροπούλου

Ημερ. δημοσίευσης: 04-04-2017

Κατηγορία(ες): ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

Tags: σκύλος, κατοικίδια, γάτα, ζώα