Στην αρχή της κρίσης, το 2012 με εντολή του τότε Προέδρου του ΝΑΣ κ. Π. Μινογιάννη, αποφασίστηκε η λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου μέσα στο Νοσοκομείο μας, υπό την επίβλεψη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. 

Αυτό έγινε για ανακούφιση κυρίως των καρκινοπαθών, των «δικών» μας δηλαδή αρρώστων, αλλά και των άλλων ασθενών οικονομικά ομάδων που ήδη αδυνατούσαν – λόγω κόστους ‐  να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Μέχρι τώρα οι ασθενείς που επωφελήθηκαν από τη λειτουργία του Κοιν. Φαρμακείου είναι πολλοί και όλοι καταγεγραμμένοι. Σημειωτέον σήμερα, ακόμα και οι ανασφάλιστοι, άποροι, καρκινοπαθείς επιβαρύνονται με οφειλή συμμετοχής σε αρκετά από τα φάρμακα που τους είναι απαραίτητα. 

Ο σημερινός Πρόεδρος – Διοικητής κ. Γ. Δενδραμής αποφάσισε εν θερμώ,  με απόφαση Δ.Σ να καταργήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο, εντάσσοντάς το θεωρητικά στην λειτουργία του Κεντρικού Φαρμακείου του Νοσοκομείου μας. 

Οι απορίες και τα ερωτηματικά που εγείρει η συγκεκριμένη κίνηση του Διοικητή, την παρούσα χρονική στιγμή, είναι εύλογες. 

Θεωρώντας πως ο πληθυσμός που πλήττεται από αυτήν, είναι ήδη ταλαιπωρημένος και απαξιωμένος, στεκόμαστε πλάι του και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πραγματοποίηση
αυτής της απόφασης, που επιχειρηματολογικά χωλαίνει από πολλές πλευρές. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αγ. Σάββα, σας καλεί να δηλώσετε ενεργά την εναντίωσή σας. Σας καλεί να σταθείτε αλληλέγγυοι δίπλα στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται από στείρες πολιτικές αποφάσεις. Σας καλούμε να θυμηθείτε πως είμαστε όλοι Άνθρωποι. 

Συλλογή υπογραφών για να μην κλείσει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Νοσοκομείου Αγ. Σάββας.
secure.avaaz.org