Αυτή την εποχή οι λεμονιές της Αίγινας είναι γεμάτες και οι περισσότερες δίφορες, όσοι λοιπόν έχουν λεμονιές μια τσάντα λεμόνια τους περισσεύει σίγουρα.
Με αυτή την σκέψη ενός ιδιώτη, το Σάββατο το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν περίπου 400 κιλά λεμόνια​ από κατοίκους της Πέρδικας.
"Έστω και 10 λεμόνια από την λεμονιά σας, είναι μια καλή ενίσχυση, βοηθάνε", έλεγε η ανακοίνωση - κάλεσμα στην γραφική Πέρδικα της Αίγινας, για να προσφερθούν στην Κιβωτό του Κόσμου. Σε ένα "σπίτι" χτισμένο με συμπόνοια από έναν ιερέα που χωρίς να διαχωρίζει τους ανθρώπους σε κατηγορίες, έχει καταφέρει να μας κάνει να πιστέψουμε στα θαύματα.

Ένα μικρό βαν σταθμευμένο 4 ώρες στον κεντρικό δρόμο της Πέρδικας περίμενε τις προσφορές των κατοίκων. Στα πίσω τζάμια του, κολλημένες οι ζωγραφιές-ευχαριστήρια από τα παιδιά της Κιβωτού. 
Η ανταπόκριση ήταν ικανοποιητική, τα λεμόνια μπήκαν σε καφάσια και θα ταξιδέψουν για τον προορισμό τους με χορηγία μεταφοράς από τον κ. Τάκη Λαδά.

Μία απλή κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης, ενόψει της εβδομάδας των Παθών και του μαρτυρίου, μας υπενθυμίζει σε πιστούς και άπιστους, ότι οι αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς, δεν χάθηκαν στο σκοτάδι της αδιαφορίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠέρδικα (16)

Νέλλη Πετροπούλου