Το Ίδρυμα Ανδρέα Καψάλη και ο Σύλλογος Φίλων του, σε συνεργασία με το “Scoliosis Spine Laser Center” , ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Σπονδυλικής Στήλης στην Ελλάδα, διοργανώνει ημερίδα στην οποία θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις Σπονδυλικής Στήλης την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στο ιδιόκτητο κτίριο του στη Λεωφόρο Πετρίτη στην περιοχή Λιβάδι Αίγινας και ώρες: 10:00-17:00.
Στόχος του προγράμματος «Σκελετική Υγεία | Πρόληψη και Ενημέρωση» είναι οι κάτοικοι του νησιού και όσοι το αγαπούν να αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση σε εξέταση κύφωσης και σκολίωσης από έναν αξιόπιστο φορέα με δράση από το 1952 που έχει στο ιστορικό του 7500 προληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια τα τελευταία τρία χρόνια.
 
«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».
Η εξέταση αφορά ενήλικες με προκαθορισμένα ραντεβού κλεισμένα χρονικά  πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος. Με ιδιαίτερη ευαισθησία παρέχεται ο έλεγχος σε παιδιά με ελάχιστο ύψος 1.35μ.  και με ενυπόγραφη έγκριση του κηδεμόνα.  Θέλουμε υγιή παιδιά σήμερα και υγιείς ενήλικες αύριο.
Πριν από τριάντα χρόνια οι γιατροί συναντούσαν συχνά «καμπούρες» μόνο σε ηλικιωμένους άντρες και γυναίκες, σήμερα δυστυχώς το φαινόμενο απαντάται συχνά σε έφηβους ακόμα και σε παιδιά.
Η τεχνολογία και το νέο life style  αλλάζει τη στάση του σώματος και επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας. Μέσα στα πλαίσια εγρήγορσης και σωστής αντιμετώπισης, η ημερίδα θα πλαισιωθεί από κύκλο ομιλιών καταξιωμένων ιατρών και επιστημόνων συναφών με το θέμα. Πρώτιστη μέριμνα η ενημέρωση καθώς και η άμεση επαφή και γνώση μέσω της συζήτησης με ένα δυναμικό team ειδικών που θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο που θα διεξάγονται και οι εξετάσεις.
Αποσκοπώντας στην καθολική συμμετοχή του προγράμματος το οποίο ευεργετικά λειτουργεί προς όφελος της υγείας των κατοίκων της Αίγινας απευθυνόμαστε στους φορείς πολιτιστικούς, κοινωνικούς, φιλανθρωπικούς, αθλητικούς και επαγγελματικούς. Εκπρόσωπος του φορέα δύναται με χαρά να απευθύνει έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό. Απευθυνόμαστε όμως πρώτιστα στα μέλη μας και στους φίλους. 
Παρακαλώ όπως συμπληρώσετε την δήλωση ενδιαφέροντος καθώς και την έγκριση (μόνο για ανηλίκους) και επικοινωνήστε με την ομάδα εφαρμογής του project:
 
κα Λίλη Βογιατζή Λεούση 6974090570
κα Δήμητρα Στάθη Χατζίνα 6942912800
ή 
αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: idrimakapsalis@yahoo.gr
 
Θα ενημερωθείτε έγκαιρα για το ραντεβού σας.
Το πλαίσιο των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα Κυριακή 23.4.2017 και ώρες: 11:30-13:30 με ελεύθερη είσοδο στον χώρο του Ιδρύματος (Λεωφόρο Πετρίτη) όπου θα λάβουν χώρα και οι εξετάσεις αλλά σε διαφορετικό επίπεδο και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
 
Μπόγρης Γεώργιος | χειρουργός ορθοπεδικός
Χρυσάγη Μαρκέλλα | χειρουργός ορθοπεδικός
 
Ζήκος Κέντρος | φυσίατρος
 
Οικονόμου Στέλιος | φυσικοθεραπευτής
Τροχίδης Φίλιππος | φυσικοθεραπευτής
 
Μπήτρου Φωτεινή | πρωταθλήτρια στίβου
Ζαμπέλης Βασίλης | πρωταθλητής Μαραθωνίου  
Τον συντονισμό των ομιλητών και την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει ο ιατρός – χειρουργός ορθοπεδικός και μέλος του  Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος κος Ιωάννης Ρούμπος ενώ τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης η κα Ξανθένια Μαντά.
Με εκτίμηση
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Καψάλη
Η Πρόεδρος
Φλώρα Καψάλη
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος
Η Πρόεδρος
Ξανθένια Μαντά
Info:
Λεωφόρος Πετρίτη – Λιβάδι – Αίγινα
697 3770170 | 697 7266678 |  22970 28528

Ημερ. δημοσίευσης: 18-04-2017

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ->ΕΑΥΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Tags: