Κάνοντας παρέα και πίνοντας καφέ με μια καταξιωμένη μαγείρισσα με 20ετη πείρα, η κουβέντα δεν μπορεί να είναι παρά μόνο γύρω από συνταγές και γεύσεις.

Θα εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις της κ. Γεωργίας Βαμβακά και οπωσδήποτε την καλή της διάθεση, να μαγειρέψουμε μαζί στο μέλλον, όταν θα μπορεί να μείνει περισσότερο παρέα μας.

Σήμερα  θα φτιάξουμε στην κουζίνα μας πικάντικα πιττάκια, μια εύκολη συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας στο πι και φι …

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΙΤΤΑΚΙΑ ΣΑΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ 

Υλικά:

Ράνια Κορναράκη (2)

  • 500 γρ. σφολιάτα (2 Χ 250γρ)
  • Πικάντικη σάλτσα ( εμείς επιλέξαμε σάλτσα Καππαδοκίας της εταιρείας SARY )
  • 500 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  • 500 γρ. από 5 διαφορετικά αλλαντικά
  • Λίγο λαδάκι για τα φύλλα


Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα μας τόσο ώστε να μπορεί να διπλωθεί χωρίς όμως να σπάει,

Την ανοίγουμε και απλώνουμε την πικάντικη σάλτσα μας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και στο τέλος τα αλλαντικά μας τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.

Ράνια Κορναράκη (1)

Τώρα θα πρέπει να τυλίξουμε σε ρολό την σφολιάτα μας όσο πιο σφικτά μπορούμε  και στο τέλος να κολλήσουμε τα φύλλα μας με λίγο νεράκι.

Κόβουμε σε ροδέλες περίπου 2 εκατοστών, με μαχαίρι που λαδώνουμε την λεπίδα, κάθε τρία κομμάτια για να γλιστράει και να μην τραβιούνται τα αλλαντικά μας και χαλάει το σχήμα της.

Ράνια Κορναράκη (6)

Ψήνουμε στους 180Ο για περίπου 25-30 λεπτά.

Μπορούμε να τα απολαύσουμε με κρύα μπύρα αλλά και δροσερή τσικουδιά !!! 

Ράνια Κορναράκη (5)

Ράνια Κορναράκη - Πετρά
Ελένη Κουνελάκη


Ημερ. δημοσίευσης: 25-04-2017

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tags: συνταγή