Η Νεφέλη Coulon, μια νεαρή σεφ που μόλις αποφοίτησε από τη σχολή μαγειρικής Le Monde, μας κάλεσε στο σπίτι της στην Περιβόλα της Αίγινας, μέσα στο ιστορικό κτήμα Καραπάνου, για να μας χαρίσει μια συνταγή της.

Σε μια όμορφη βεράντα με θέα τη Μονή και τα Μέθανα, έφτιαξε για εμάς Χούμους Παντζαριού, ένα ιδιαίτερο ντιπ που το συνόδεψε με βιολογικά λαχανικά από τον κήπο της οικογένειας.
Μια γαστρονομική πρόταση σερβιρισμένη στην κεραμική τέχνη της μητέρας της, κεραμίστριας Θεοδώρας Χωραφά. Δύο τέχνες που ενώθηκαν στο ίδιο τραπέζι με επιμέλεια Νεφέλης Coulon.


ΥΛΙΚΑ:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

340 ΓΡ. ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
115 ΓΡ. ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΡΕΒΙΘΙ
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
90 ΓΡ. ΤΑΧΙΝΙ
2 Κ. Γ. ΑΛΑΤΙ
60 M.L. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ Ή ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
1½  Κ.Σ. ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε βάζοντας τα ρεβίθια το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν. Το επόμενο πρωί βάζουμε τα ρεβίθια σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, 1 φύλλο δάφνης 1 κοτσανάκι φρέσκου θυμαριού. Τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού και αμέσως μετά χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια - χαμηλή και τα σιγοβράζουμε για 1-2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια να βράσουν, αφού τα έχουμε πλύνει καλά, μέχρι να μπορούμε να τα τρυπήσουμε με το πιρούνι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Στην συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να πολτοποιηθούν όλα καλά και να ομογενοποιηθούν. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το απολαμβάνουμε είτε σαν ντιπ το οποίο συνοδεύουμε με μπαστουνάκια λαχανικών ή το αλείφουμε σε ζυμωτό ψωμί το οποίο έχουμε περιλούσει με λάδι και έχουμε ψήσει στο φούρνο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το γαρνίρουμε με αβοκάντο και φρέσκια ρόκα και έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον open sandwich!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ράνια Κορναράκη - Πετρά
Ελένη Κουνελάκη

Ημερ. δημοσίευσης: 23-06-2017

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tags: συνταγή, Νεφέλη Coulon