Για ακόμη μια φορά ο π. Ελευθέριος Κουμασίδης μετέφερε μουσικά το όνομα της Αίγινας στο εξωτερικό. Ο ιερέας από την Αίγινα όπως τον αναφέρουν τα εκεί δημοσιεύματα, ταξίδεψε έως το Ηνωμένο Βασίλειο για δυο ρεσιτάλ πιάνου όπου τον κάλεσαν, σε δύο χωριά του Εδιμβούργου την πρωτεύουσα της Σκωτίας.

Το ένα ρεσιτάλ δόθηκε στον ναό του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή, στο παραλιακό Porto Bello στις 14 Ιουνίου.
Το δεύτερο, στο Alnmouth, ένα γραφικό χωριό στις εκβολές του ποταμού Aln που εισέρχεται στη Βόρεια Θάλασσα, στις 17 Ιουνίου στο διήμερο 
Alnmouth Arts Festival, στον ναό του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή. Με συνοδεία κι άλλων καλλιτεχνών, φλάουτο και φωνή, σε ένα μεγάλο ρεπερτόριο κλασικών συνθετών, όπου ο π. Ελευθέριος έψαλλε ύμνους από την ορθόδοξη εκκλησία.
Και από τα δύο ρεσιτάλ που έδωσε, τα έσοδα ήταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

alnmouth-arts-fest-2017-visitors-guide_orig

Τον συναντήσαμε αφού γύρισε από το ταξίδι του, λίγο κουρασμένος μα πάντα με το χαμόγελο και φανερά ικανοποιημένος για την μουσική προσφορά του. Μια προσφορά που δεν αρνείται ποτέ, σε όλη την Ελλάδα, το εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Αίγινα.

Ένας κληρικός με τον βαθμό του Αρχιμανδρίτη που λατρεύει την μουσική, πτυχιούχος πιάνου Ωδείου Αθηνών, υπηρετεί στο Αγκίστρι και εμείς στην γενέτειρα του την Αίγινα έχουμε την τύχη να τον χαιρόμαστε πολύ συχνά στο αγαπημένο του πιάνο.


Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από δημοσιεύματα-ανακοινώσεις των ρεσιτάλ του- σε αγγλικές εφημερίδες.

Σάρωση_20170628 (6)

Νέλλη Πετροπούλου

κεντρική φωτο από Rethemnosnews