Δεκαοχτώ μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο της Αίγινας, επέλεξαν την εγκαταλελειμμένη παιδική χαρά στην παραλία της Αύρας στην Αίγινα για να κατασκευάσουν οι ίδιοι το δικό τους σινεμά από υλικά που βρέθηκαν στους δρόμους και τις παραλίες του νησιού.

Στα πλαίσια του τελευταίου εργαστηρίου και για επτά ημέρες, η άδεια και παλιά παιδική χαρά στην παραλία της Αύρας γέμισε με φωνές, εργαλεία και πολλά υλικά. Παιδιά, γονείς, κάτοικοι, και επισκέπτες συμμετείχαν στις κατασκευές, ανταλλάσσοντας ιδέες, μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλον τεχνικές αλλά και πώς να συνεργάζονται ομαδικά για έναν κοινό σκοπό.

Την ​Πέμπτη 6 Ιουλίου​, το Svoura Project διοργανώνει την εκδήλωση ‘Κάποτε φανταστήκαμε ένα σινεμά’ στη παλιά παιδική χαρά με σκοπό τη βράβευση των μαθητών για τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια του προγράμματος.

Με αφορμή την βράβευση των μαθητών θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ ​Spin the reality και θα ακολουθήσουν προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Το ντοκιμαντέρ Spin the reality δημιουργήθηκε από την ομάδα του Svoura Project, κατά τη διάρκεια του προγράμματος ενώ τα δικαιώματα των ταινιών παραχωρήθηκαν από το TAF (Thessaloniki Animation Festival) της οργάνωσης AddArt. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το δήμο Αίγινας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας.

Το Svoura Project είναι μία κοινωνικο-πολιτιστική πρωτοβουλία που υλοποιεί καλλιτεχνικές δράσεις με νέους, αντλώντας έμπνευση από τα σκουπίδια της εκάστοτε τοπικής κοινότητας.

Εξερευνώντας την ταυτότητα των σκουπιδιών οραματιζόμαστε μια ουτοπία, όχι σε ένα κόσμο χωρίς σκουπίδια, αλλά σε ένα κόσμο όπου ο προορισμός του κάθε αντικειμένου εκπληρώνεται και επαναπροσδιορίζεται, μέσω μίας βιώσιμης κυκλικής διαδικασίας.

Το ​Svoura Project​ υποστηρίζεται από το “​START – Create Cultural Change​”. To START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung (Ίδρυμα Robert Bosch) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V. (Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων).


Εκδήλωση ‘Κάποτε φανταστήκαμε ένα σινεμά’
Τόπος διεξαγωγής​:  Παιδική χαρά παραλίας Αύρας, Αίγινα
Ημερομηνία:​ Πέμπτη 06 Ιουλίου
Ώρα προσέλευσης:​ 20.30 

Svoura-logo-500x500

Περισσότερες πληροφορίες: www.svouraproject.com www.facebook.com/svouraproject www.instagram.com/svouraproject https://www.twitter.com/SvouraProjectΗμερ. δημοσίευσης: 03-07-2017

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ->ΠΑΙΔΕΙΑ

Tags: δράση, προβολή ντοκιμαντέρ, Svoura