Αγαπητοί Φίλοι,  η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, συνεχίζοντας το επιστημονικό της έργο, οργανώνει σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την Κα Βασιλική Σειρηνίδου,Επίκουρη Καθηγήτρια του Παν/μίου Αθηνών και θέμα την Ελληνική Παροικία της Βιέννης του 19ου αιώνα και την παρουσία του Ιωάννη Καποδίστρια εκεί.

 

Την Εκδήλωση θα χαιρετίσει η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Αθήνα Κα Melitta Schubert.

 Συμμετέχει το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο "Αthens Choir Ensemble" με

Μαέστρο το Δημήτρη Καραβέλη.

 Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013, ώρα 7:00μ.μ. στο Κεντρικό Κτήριο του

Παν/μίου Αθηνών-Αμφιθέατρο Ιωάννης Δρακόπουλος-Πανεπιστημίου 30.

 Σας περιμένουμε.

 Φιλικά

 

 Οι εκδηλώσεις για τον Καποδίστρια στην Αίγινα δεν αφορούν μόνο τους κατοίκους αυτού του νησιού ούτε μόνο τους 'Ελληνες. Ειδικά η Ημερίδα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου περιέχει προβληματισμούς πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Από τους τρεις ομιλητές (Ανδρέα Κούκο, Παναγιώτη Πασπαλιάρη, Κώστα Σταμάτη) τονίζομε την ιδιαίτερη σημασία της θεματολογίας του κ. Πασπαλιάρη "Οι ενέργειες του Ιωάννη Καποδίστρια για τη σωτηρία της Γαλλίας (1814-1818) - Μια ξεχασμένη ιστορία" αφού αφορά τη συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στο να μην έχει η Γαλλία μετά από την ήττα του Ναπολέοντα την τύχη που είχε η Γερμανία το 1945 ή η

Σοβιετική Ένωση το 1991. Πρόκειται για μια ιστορία που αξίζει να είναι γνωστή σε όλους τους Ευρωπαίους και ειδικά στα μέλη της ATTAC και τους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας "Moi je suis grec".  Σκοπεύω να μεταφράσω στα αγγλικά την ομιλία του Π. Πασπαλιάρη και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ σημαντικό να μεταφραστεί και στα γαλλικά.

 Wayne Hall

Ημερ. δημοσίευσης: 12-01-2013

Κατηγορία(ες):

Tags: Ανακοινώσεις