Από: saronicmagazine.com

7 Σεπτεμβρίου, η ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Σώζοντος. Ένας άγιος που τιμάται ιδιαίτερα από τους ναυτικούς και τους νησιώτες, λέγεται και Άγιος Σώστης και συχνά οι ναυτικοί τον επικαλούνται για να τους σώσει από τις θαλασσοταραχές, λέγοντας «Άγιε μου Σώστη σώσε μας»
 
Η  Πέρδικα, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τον Άγιο της.
Πολλοί ήταν οι επισκέπτες από όλη την Αίγινα που κατέκλυσαν το γραφικό ψαροχώρι την παραμονή της εορτής και αστυνομική δύναμη διευκόλυνε την κυκλοφορία και το παρκάρισμα των οχημάτων. Μεγάλη και η εμποροπανήγυρη που έχει καταξιωθεί από πολλά χρόνια στην συνείδηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, παρά την σχεδόν πλήρη απουσία ντόπιων προϊόντων.
 
Την Τετάρτη τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με συμμετοχή πολλών ιερέων της Αίγινας. 

DSC_0041 DSC_0045 DSC_0042

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας, στα χέρια του Πολεμικού Ναυτικού, με επικεφαλής τον κλήρο, πλαισιωμένη από την φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥ.Σ.Α.
Την περιφορά ακολούθησε πλήθος πιστών, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Μούρτζης και μέλη της δημοτικής αρχής, ο βουλευτής κ. Κατσαφάδος και ο Διοικητής της Βάσης του Τούρλου κ. Κλώνος.
Κάτοικοι και επιχειρηματίες έστρωναν με άνθη τους δρόμους, τουρίστες και πελάτες των επιχειρήσεων σηκώνονταν με ευλάβεια στο διάβα της.

DSC_0057 DSC_0064DSC_0061DSC_0060 DSC_0066 DSC_0067

Νέλλη Πετροπούλου
για το Saronic Magazine