Από: saronicmagazine.com

Οι μικροί μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, με οδηγό την δασκάλα τους κ. Καίτη Μπούλη, συνάντησαν τον κόσμο του Σαίξπηρ και έδωσαν μια θεατρική παράσταση στην αυλή του σχολείου τους το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Ένα έργο που προέκυψε από διασκευές της κλασικής κωμωδίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», σε σκηνοθεσία, μουσική και ηχητική επιμέλεια της κ. Κ. Μπούλη, σκηνικά και κοστούμια με την συνδρομή των γονέων των παιδιών.

Νεράιδες, ξωτικά, αφελείς Αθηναίοι κι ένας γάιδαρος, ανάμεσα σε παρεξηγήσεις και μεταμορφώσεις, στο όνειρο και την πραγματικότητα, με την ζωντάνια και την απλότητα 17 μικρών μαθητών, την συμμετοχή της φιλαρμονικής ορχήστρας του συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α. και δυναμική φωτιστική και ηχητική κάλυψη.

Όπως μας είπε η κ. Μπούλη:

“Χωρίς την συμβολή των γονέων δεν θα είχε ανέβει αυτή η παράσταση. Οι γονείς είναι οι αφανείς εργάτες. Κάτι που έχω ξαναπέι: Οι “φιρμίτσες” έχουν το όνομα αλλά οι γονείς τη χάρη.Είμαι πολύ ευχαριστημένη που έκανα αυτή την παράσταση. Μέσα από αυτή και τις πρόβες, τα παιδιά μού έδωσαν φοβερή ενέργεια. Όλα τα παιδιά έχουν αυτή την ενέργεια που θέλει ένα τσακ για να βγει, εγώ έδωσα αυτό το τσακ”.

δ
Η παράσταση “Κάτι σαν όνειρο… νύχτας θερινής“, ήταν στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της 9ης Γιορτής Φιστικιού, από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, με επιμέλεια Καίτης Μπούλη και πρώτη φορά ανέβηκε τον περασμένο Ιούνιο.

δ (3) δ (4) δ (5) δ (6) δ (8) δ (9) δ (7) δ (2) δ (10)

“Και τώρα, καληνύχτα σας.
Αν είστε φίλοι, χειροκροτήστε να μας δώσετε χαρά.
Κι ο Πουκ θα τα ΄χει όλα διορθώσει ως την επόμενη φορά”.
Ουίλιαμ Σαίξπηρ,
Όνειρο θερινής νυκτός  (μτφρ. Ερ. Μπελιές)

δ (11)

Νέλλη Πετροπούλου
για το Saronic Magazine