ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ  ΚΑΙ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                                Αίγινα,  3/10/2017

ΝΗΣΙΩΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                                                                                   Α.Π :  41

 

  ΓΙΑ  ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ  ΤΟΥ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»  ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ  ΚΟΛΠΟ

     Το  ναυάγιο  του δεξαμενόπλοιου « ΑΓΙΑ  ΖΩΝΗ»  στις  10/09/2017  στην περιοχή  Αταλάντης  κοντά στη  Σαλαμίνα εξελίχθηκε  σε  μια τεράστια οικολογική καταστροφή   για το μεγαλύτερο μέρος του  Σαρωνικού κόλπου και τις παραλίες της  Αττικής. Οι συνέπειες της ρύπανσης από τη διαρροή του πετρελαίου στη θάλασσα είναι ανυπολόγιστες για τη θαλλάσια  χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του ναυαγίου ήταν φανερό ότι η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και φάνηκε καθαρά η αδυναμία των αρμόδιων κρατικών αρχών ν’ αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα , προφυλάσσοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα. 

   Για το ναυάγιο υπάρχουν σοβαρές ευθύνες που βαραίνουν την παρούσα κυβέρνηση όσο και το ίδιο το εφοπλιστικό κεφάλαιο.  Είναι αποτέλεσμα μιας αντικοινωνικής πολιτικής  που βάζει πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής , την καπιταλιστική κερδοφορία , την προστασία των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Είναι η ιδια αντικοινωνική πολιτική που βάζει πάνω απ’ όλα την κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου εφοδιάζοντας με πιστοποιητικά αξιοπλοϊας ένα υπέργηρο πλοίο 45 ετών και επιτρέπει την υπερφόρτωσή του, την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες  για σοβαρές βλάβες στο  μηχανοστάσιο του πλοίου. (Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, 13/09/2017 , απ. 140)

Απέναντι στο τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα  δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι. Πρέπει να κινητοποιηθούμε  και για την αποκατάσταση της οικολογικής καταστροφής και  ενάντιον της πολιτικής που παράγει τέτοιες καταστροφές.

ΚΑΛΟΥΜΕ  ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΆ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.(ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)

     Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στις 11 π.μ

                                            ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                       ΚΑΤ.ΛΙΑΝΑΗμερ. δημοσίευσης: 03-10-2017

Κατηγορία(ες): ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ->ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΑΙΓΙΝΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ->ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Tags: