Από: saronicmagazine.com

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017,  έγινε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Π. Ταξιαρχών στους Αγίους Ασωμάτους, η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ήρωα Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Σωτήρη Κασιμάκη.

Την προτομή, έργο του γλύπτη Γιάννη Μπάρδη, δώρισε ο Πολεμικός Σύλλογος Κομάντος ’74.

Ο καταδρομέας Σωτήριος Κασιμάκης του Νικολάου συμμετείχε στη μοιραία επιχείρηση «Νίκη», μια μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος την 21η προς 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο, ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η τουρκική εισβολή, με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, Η αποστολή χαρακτηρίσθηκε από τον διεθνή τύπο ως “αποστολή αυτοκτονίας”.  Ο Αιγινήτης καταδρομέας επέβαινε στο αεροσκάφος  ΝORATLAS 52-133 «Nίκη 4» που καταρρίφθηκε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο του νεκρού ήρωα και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Δ. Μούρτζη και τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο.
Ο Δήμαρχος κ. Μούρτζης παρέδωσε την σημαία στην οικογένεια του ήρωα και ακολούθησαν ομιλίες από τον Δήμαρχο Αίγινας, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας , τον πρόεδρο του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74». Από και την οικογένεια μίλησε η μικρή εγγονή του Σ. Κασιμάκη, Αλεξάνδρα, όπου ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτή την τιμή και αναγνώριση της θυσίας του παππού της και έκλεισε με την φράση “Γεια σου παππού λεβέντη”.

Ο Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» απέδωσε τιμές στον π. Αμφιλόχιο, στον δήμαρχο και στην οικογένεια του ήρωα.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος.

Από την δημοτική αρχή στην τελετή παρευρέθησαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αίγινας και ΚΕΔΑ κ. Ν. Οικονόμου, πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής κ. Γ. Μούρτζης, ο πρόεδρος Δ.Κ. Αίγινας κ. Δ. Καραγιάννης, η Γραμματέας Δ.Σ. κ. Κ. Σαλπέα,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φ. Τζίτζης, κ.α.

Επίσης παρευρέθησαν, ο Διοικητής Βάσης Τούρλου κ. Κ. Κλώνος,  ο συντονιστής της  Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας  κ. Π. Πατσιακός, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σ. Σακιώτης, μέλη και πρόεδροι συλλόγων του νησιού, όπως η κ. Φλ. Αλυφαντή από τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, η εκπρόσωπος της ΟΠΑΕΠ κ. Π. Χατζηαλεξιάδη και άλλοι.

δ (19) δ (23) δ (20) δ (2) δ (3) δ (22) δ δ (21) DSC_0221 (2) δ (4) δ (5) δ (8) δ (9) δ (10) δ (14) δ (11) δ (13) δ (12) δ (15) δ (7) δ (6) δ (16)δ (17)

Ημερ. δημοσίευσης: 15-10-2017

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: προτομή, Σωτήριος Κασιμάκης, αποκαλυπτήρια