Από : saronicmagazine.com

Δεν έσπασε η απαρτία του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης για την ανάδειξη νέου προέδρου Δ.Σ., παρά την απουσία σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης, αλλά και του κ. Νίκου Οικονόμου, ο οποίος είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα την απόφασή του να απόσχει της ψηφοφορίας, που και ο ίδιος   – όπως και η μείζονα αντιπολίτευση – έκρινε ως μη νόμιμη.

Η πλειοψηφία της παράταξης Μούρτζη συμπλήρωσε τελικά την απαρτία των 14 παρόντων με 13 παρόντες δικούς της και 14ο τον …θεόσταλτο δημοτικό σύμβουλο κ Στέλιο Λαμπαδάριο της παράταξης Φ. Τζίτζη, ο οποίος λέγεται ότι αποφάσισε να τηρήσει αυτόνομη στάση κατά συνείδηση στο επίμαχο θέμα της ψηφοφορίας για τον νέο Πρόεδρο.
Οι απόντες της παράταξης Μούρτζη ήταν 3: Νίκος Οικονόμου, Ελευθέριος και Στέλιος Πάλλης.  Και έτσι, με την σύμπραξη του κ Λαμπαδάριου, ξεκίνησε η διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας, με μοναδικό προτεινόμενο για την θέση του προέδρου τον δημοτικό σύμβουλο κ. Στέλιο Θεριανό.
Λόγω του ενός λευκού ψηφοδελτίου η διαδικασία επαναλήφθηκε και δεύτερη φορά χωρίς αποτέλεσμα,  για να ολοκληρωθεί στην τρίτη ψηφοφορία με τα 13 υπέρ και 1 λευκό και ο κ. Στ. Θεριανός να αναδειχθεί νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, με την σχετική πλειοψηφία που προβλέπει ο νόμος.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο προεδρεύων στην ειδική αυτή συνεδρίαση Αντιδήμαρχος κ. Αντ. Μούρτζης δήλωσε πως, «το καθήκον πολλές φορές επιβάλει να κάνουμε πράξεις που μας θλίβουν και μας προβληματίζουν».

Πάντως, ο Δήμαρχος κ. Μούρτζης δεν θέλησε να παρουσιάσει το έγγραφο διαγραφής του Ν. Οικονόμου διότι το θεωρεί, όπως ισχυρίστηκε, ως “παραταξιακό έγγραφο” που δεν αφορά το δημοτικό συμβούλιο.
Ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για ένα σύστημα με εκβιασμούς απειλές και  μηνύσεις κατά μιας δημοτικής αρχής που από την αρχή ήθελε να επιβάλει την τάξη και την νομιμότητα και πρέπει αυτό το σύστημα να απομονωθεί.


DSC_0168 DSC_0176 (2) DSC_0190

Νέλλη Πετροπούλου
για το Saronic Magazine

Ημερ. δημοσίευσης: 24-10-2017

Κατηγορία(ες): ΕΙΔΗΣΕΙΣ->ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΙΓΙΝΑ

Tags: Δ.Σ. Αίγινας, εκλογή προέδρου