από: saronicmagazine

Με δύο ομιλίες, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, και δωρεάν τεστ Παπανικολάου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση κατά του καρκίνου της μήτρας, που οργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας και ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αίγινας και το Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά.

Στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, η γυναικολόγος κ. Ξένια Χρυσανθακοπούλου έκανε μια πλήρη ενημέρωση για τον  καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, για την προφύλαξη και τον εμβολιασμό και όπως τόνισε, είναι ο μοναδικός καρκίνος που μπορεί να προληφθεί σχεδόν 100%.

δ (3)

Στη συνέχεια η κ. Ολυμπία Χαλδαίου-Μπήτρου, πρόεδρος του ΑγκαλιάΖΩ, ενημέρωσε για τις δράσεις του συλλόγου της και μίλησε για τους ανασταλτικούς παράγοντες στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

δ (1)

Και η δύο κυρίες κάλυψαν πλήρως τα ερωτήματα του κοινού τους και προέτρεψαν τις γυναίκες να κάνουν τακτικά το τεστ Παπανικολάου.

δ (2)

Το Σάββατο στο Κέντρο Υγείας η προσέλευση για την δωρεάν εξέταση από την μαία κ. Αικατερίνη Τζίμη, ήταν ικανοποιητική. Όπως η ίδια μας είπε, η εξέταση γίνεται καθημερινά δωρεάν στο Κ.Υ. αλλά μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικό να “κερδίσεις” έστω και μια γυναίκα που το έχει αμελήσει.

DSC_0287

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη η κ. Τζίμη, παρότι σήμερα ήταν το ρεπό της, δήλωσε ότι θα επαναληφθούν σύντομα ανάλογες δωρεάν  γυναικολογικές εξετάσεις.