Φτιάξαμε για εσάς ένα διαφορετικό εκμέκ που σαν βάση έχει τα μελομακάρονα που έμειναν από τις γιορτές συνδυασμένα με υλικά που είχαμε σπίτι, εύκολα και γρήγορα !!!

Ένα δροσερό και γλυκό επιδόρπιο!!!

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ…

ΥΛΙΚΑ:

26906339_1565913596778021_1575307396_o

  • Μια στρώση από τα μελομακάρονα που περίσσεψαν από τις γιορτές…
  • 750 γρ γάλα φρέσκο
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ κορν φλάουερ
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ φιστίκι
  • 100 γρ  άψητη ψίχα φιστικιού για την κρέμα
  • 100 γρ καβουρδισμένη ψίχα φιστικιού για γαρνίρισμα
  • Αιγινήτικο ανθόμελο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στρώνουμε τα μελομακάρονα που έμειναν από τις γιορτινές μέρες σε ένα πυρέξ και πιέζουμε για να δημιουργήσουμε την βάση του γλυκού μας

Ζεσταίνουμε 50 ml γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουερ.

Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε βαθιά κατσαρόλα.

Βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά   

Κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το κορν φλάουερ , το λικέρ και την ψίχα φιστικιού.

Αφήνουμε το μείγμα μας να πέσει λίγο η θερμοκρασία του, καλυμμένο  με μεμβράνη, όχι όμως να κρυώσει  και το στρώνουμε  πάνω από τα μελομακάρονα.

Γαρνίρουμε με την καβουρδισμένη ψίχα μας και το Αιγινήτικο ανθόμελο … και απολαμβάνουμε!!!

26910013_1565914503444597_263232605_o

Ράνια Κορναράκη - Πετρά
Ελένη Κουνελάκη


Ημερ. δημοσίευσης: 16-01-2018

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tags: συνταγή