Άρωμα από καβουρδισμένο σιμιγδάλι και Αιγινήτικο φιστικάκι σε ελαιόλαδο...
Γλύκα από Αιγινήτικο μέλι ανθέων που φέτος μοσχομυρίζει δεντρολίβανο ...
Πατροπαράδοτες μυρωδιές λίγο πριν την αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής !!!


ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ:

28170039_1597366960299351_1588837106_o
  • 3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΑΙΓΙΝΗΤΙΚΟ ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ
  • 2 ΚΟΥΠΕΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
  • 4 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
  • 200 ΓΡ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ 
  • ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το νερό με το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε το μέλι να πάρει μια βράση σε μια βαθειά κατσαρόλα.
Το αφήνουμε στην άκρη να διατηρηθεί ζεστό.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι και τα φιστικάκια μας, αλλά μην ξεχνάμε ότι όσο πιο πολύ καβουρδίζουμε τόσο πιο βαρύς γίνεται ο χαλβάς μας.

28125178_1597367163632664_1230973558_o 28208238_1597367260299321_2032508936_o
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σιμιγδάλι σιγά σιγά στο σιρόπι μας και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα μας να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να πέφτει απο την κουτάλα εύκολα.
Βάζουμε τον χαλβά μας σε φορμάκια της αρεσκείας μας, προσθέτουμε κανέλα...και απολαμβάνουμε !!!!

28125214_1597367373632643_461554002_o

Ρ-Ε
Ράνια Κορναράκη-Πετρά
Ελένη Κουνελάκη


Ημερ. δημοσίευσης: 16-02-2018

Κατηγορία(ες): ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tags: συνταγή