Από: saronicmagazine.com

Με πρωτοβουλία του δημόσιου ΙΕΚ Αίγινας και του συλλόγου Φίλοι Φιστίκι Φεστ, διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα “Ειδικά παρασκευάσματα κρέατος και τεχνικές αλλαντοποίησης“, με εισηγητή τον ιδρυτή και πρόεδρο του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής Μιχάλη Παναγιωτάκη.

Το 5ωρο σεμινάριο παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον 50 άτομα, ανάμεσα τους επαγγελματίες chef, σπουδαστές και απλοί πολίτες που ήθελαν να γνωρίσουν την ιδιαίτερη αυτή τεχνική.

Ο κ. M. Παναγιωτάκης παρουσίασε τεχνικές παρασκευής αλλαντικών, με διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας, δίνοντας μυστικά, εναλλακτικές στα υλικά, και τονίζοντας τους κανόνες. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημειώσεις, εξέφραζαν τις απορίες τους, άγγιξαν και μύρισαν τα υλικά και κάποιοι συμμετείχαν στις διαδικασίες παρασκευής.

Τα αλλαντικά που παρασκευάστηκαν ήταν: ζαμπόν μοσχαρίσιο, παρασκεύασμα μπριζόλας χοιρινής με οστό με καπνιστή πάπρικα, παρασκεύασμα χοιρινής άνευ οστού, ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης, απάκι χοιρινό και παστράμι.

Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την μεταδοτικότητα του καταξιωμένου chef, τα γευστικά αποτελέσματα και τις γνώσεις που απέκτησαν πάνω στην τέχνη του αλλαντικού.

δ (17) δ (9) δ (15) δ (18) δ (19) δ (13) δ (14) δ (12) DSC_0657 δ δ (11) δ (6) δ (2) DSC_0683 δ (22) δ (4) δ (21) δ (20) δ (3) δ (23) δ (10) δ (5)
Νέλλη Πετροπούλου